Βγήκε & ο Κυπριακός Στόλος για Ασκήσεις στα νερά της Κύπρου …Παρουσία του Α/ΓΕΕΦ

>Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται αξιωματικοί και τα μέλη της Διοίκησης Ναυτικού, με έδρα την Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί.

Η Διοίκηση του Κυπριακού Ναυτικού πραγματοποιεί απο σήμερα μέχρι και την Παρασκευή Πενθήμερη επιχειρησιακή εκπαίδευση Ναυτικών Μονάδων της , με τη συμμετοχή του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Ηλία Λεοντάρη και του Διοικητή Ναυτικού Πλοίαρχου Χαράλαμπου Χαραλάμπους.

Η άσκηση αφορά στην ανάπτυξη ναυτικών μονάδων και σκαφών απο το λιμάνι στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μέχρι την θαλάσσια περιοχή του Λατσιού, όπου με βάση το πρόγραμμα θα διανυκτερεύσουν.

Συγκεκριμένα  και σύμφωνα πληροφορίες του alfanews.live στην άσκηση συμμετέχουν το νέο Περιπολικό Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης «Αρχιπλοίαρχος Ανδρέας Ιωαννίδης» στο οποίο επιβιβάστηκε και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς , το Παράκτιο Περιπολικό «Υποπλοίαρχος Ελευθέριος Τσομάκης», το Παράκτιο Περιπολικό «Πλωτάρχης Νικόλας Γεωργίου» και το Παράκτιο Περιπολικό «Αμμόχωστος.»  • Aggelos Kotsiras

    Και ομως… σε λιγο καιρο θα το δεις και αυτο «εν μερη» καθως οι Κυπριοι παραγγειλαν κι’άλλο πλοιο ανοιχτης θαλάσσης απο Γαλια και ιταλια οπως επισης και 2 μη επανδρωμενα πλοια ανοιχτης θαλασσης

  • Ioannis

    Ωραία πλοία αλλά σχεδόν άοπλα…..για πόλεμο ή για κρουαζιέρα τα θέλουν? Αφού κάνεις σαν Κυπριακή Δημοκρατία το βήμα κάνε το ολοκληρωτικά και γέμισέ τα με πυραύλους, τορπίλες και ότι άλλο….Γι αυτό λέω ότι ωραία ακούγεται….μακάρι και να γίνει….