Το «βιάζεται» ο Ερντογάν το Ελικοπτεροφόρο της Τουρκίας …Εντολή να παραδοθεί σύντομα!!

Νωρίτερα θα παραδοθεί στις θάλασσες το Ελικοπτεροφόρου  ‘Αναντολού’, το πρώτο πολεμικό  τέτοιου τύπου ,που κατασκευάζει η Τουρκία, έπειτα από εντολή Ερντογάν, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη Μαρία Ζαχαράκη.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Αμυντικής Βιομηχανίας Ισμαΐλ Ντεμίρ, «Κατόπιν αιτήματος του προέδρου Ερντογάν να γίνει η παράδοση ένα χρόνο πριν από την προγραμματισμένη, συνεχίζονται οι προσπάθειες για την ολοκλήρωση του έργου.

Αυτή τη στιγμή, γίνεται προσπάθεια ώστε η παράδοση να γίνει το τελευταίο τετράμηνο του 2020».

Ο Ισμαΐλ Ντεμίρ βρέθηκε σήμερα στα ναυπηγεία της Τούζλας για επιθεώρηση του αεροπλανοφόρου, το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Τουρκίας, όπως σημείωσε.

«Θα εγκατασταθεί ένα πλήρες σύστημα που θα συντονίζει από θαλάσσης πολεμικές επιχειρήσεις. Δηλαδή αναφερόμαστε σε μία πλατφόρμα που θα αυξήσει την ισχύ της Τουρκίας επί θαλάσσης.

Μακάρι μέσα στον επόμενο χρόνο να πραγματοποιήσουμε την τελετή καθέλκυσης είτε σε θάλασσα είτε σε δεξαμενή. Η ημερομηνία της καθέλκυσης θα ανακοινωθεί αργότερα», επισήμανε ο Ντεμίρ, για να προσθέσει ότι αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται το όνομα του πλοίου κομμάτι-κομμάτι.

Σχετικά με το κόστος του ελικόπτερο φόρου , ο Ντεμίρ είπε ότι κοστίζει σχεδόν τα μισά από όσα θα έδινε η Τουρκία για να αγοράσει από άλλη χώρα ένα παρόμοιο. «Εξάλλου, με το πλοίο αυτό η Τουρκία θα περάσει κι ένα σπουδαίο μήνυμα στον κόσμο στον τομέα της κατασκευής πλοίων», τόνισε ο Ισμαΐλ Ντεμίρ.

Στην πίστα του ελικοπτεροφόρου -αεροπλανοφόρου για τους Τούρκους ,θα μπορούν επίσης να κάνουν κάθετη προσγείωση και τα αμερικανικά μαχητικά F-35, ενώ το ‘Αναντολού’ θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει έως και 5 χιλιάδες  Στρατιωτικό προσωπικό.