«ΒΗΜΑ ΠΡΟΣΘΕΣ»: Το «Προσωπικό Στοίχημα» του Στρατηγού Φλώρου

«Υπ’ αριθμ. 2 Σ 8/27 Απριλίου 2021 Απόφαση ΚΥΣΕΑ. «…..καί ἐγένετο Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ)…..» Το πρώτο βήμα για το Αύριο των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων και των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων! «ΒΗΜΑ ΠΡΟΣΘΕΣ», έγραψε ο Α/ΓΕΕΘΑ δίνοντας το σύνθημα για την πλήρη αυτονόμηση των Ειδικών Δυνάμεων υπό την σκέπη του.
Η ΓΕΕΘΑ/ΔΕΠ θα αποτελείται  σύμφωνα με πληροφορίες ,από δύο Σχηματισμούς επιπέδου Μεραρχίας: • I Μεραρχία Πεζικού (1η ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ, 32 ΤΑΞΠΝ, 865 ΤΕΝΕΦ) • Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΕΤΑ, ΜΑΚ, ΟΑΠ, Μονάδα Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων, Μονάδα Υποστήριξης Ειδικών Επιχειρήσεων κ.ά.)

«Βήμα πρόσθες»: Η προέλευση
Η φράση «βήμα πρόσθες» προέρχεται από τον διάλογο (από την πραγματεία Λακαινών Αποφθέγματα -συλλογή αποφθεγμάτων γυναικών της Σπάρτης- του Πλούταρχου, στο κεφάλαιο «Ηθικά») της Σπαρτιάτισσας μάνας η οποία έδωσε το πολεμικό ξίφος στον γιο της και εκείνος της είπε «είναι κοντό μάνα, το ξίφος που μου χάρισες και δεν φτάνει να χτυπήσω τον εχθρό».

«Και βήμα πρόσθες» του απάντησε λακωνικά η γενναία μάνα (Ἄλλη πρὸς τὸν υἱὸν λέγοντα μικρὸν ἔχειν τὸ ξίφος εἶπε “[καὶ] βῆμα πρόσθες”). Δηλαδή, την ώρα του πολέμου, «κάνε άλλο ένα βήμα μπροστά. Πήγαινε πιο κοντά στο εχθρό σου με φρόνημα ηρωικό και θα νικήσεις».

Η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου είναι το προσωπικό Στοίχημα του  Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Φλώρου που είναι οπαδός του Κεραυνοβόλου Πολέμου ή της Άμεσης  Δυναμικής Αντίδρασης  ….Αλλά δεν γνωρίζουμε τις Εντολές που έχει ο Α/ΓΕΕΘΑ ,που θα πρέπει να έχουν δοθεί εκ των Προτέρων απο το ΚΥΣΕΑ!

Πράγμα το οποίο σημαίνει οτι θα υπάρχουν οι Εντολές εκείνες που θα δίνουν το δικαίωμα στον εκάστοτε Αρχηγό του ΓΕΕΘΑ , να αντιδράσει άμεσα  σε μια ενδεχόμενη Κρίση που σίγουρα δεν θα περιμένουμε να εκδηλωθεί μετά από ημέρες Έντασης !!!

Επίσης θα υπάρχουν αποδέσμευση κανόνων Εμπλοκής Ειδικά στον Αέρα και στη Θάλασσα ;...Με δεδομένο οτι υπάρχουν οι Δυνάμεις της ΔΕΕΕ  να αναμένουμε και ασκήσεις όχι στο Σαρωνικό αλλά στο Αρχιπέλαγος ,ώστε να γίνει κτήμα των Ειδικών Δυνάμεων που θα πολεμήσουν όπως θα εκπαιδευτούν ;

Ίδωμεν