Βίντεο από Έλληνες διασώστες στην Αλβανία – Aπεγκλωβίζουν 45χρονη από τα συντρίμμια

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από τις προσπάθειες των Ελλήνων διασωστών στη σεισμόπληκτη Αλβανία. Συνολικά 28 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους.

Στην Αλβανία επιχειρεί για δεύτερη ημέρα ειδικό κλιμάκιο Ελλήνων διασωστών, το οποίο συνδράμει τις έρευνες των τοπικών αρχών στη «μάχη» της αναζήτησης επιζώντων στα συντρίμμια και τα ερείπια.

Ο καταστροφικός σεισμός των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έχει τραγικό απολογισμό, με τουλάχιστον 28 νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες και αδιευκρίνιστο αριθμό εγκλωβισμένων.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η πόλη του Δυρραχίου, όπου και καταγράφονται τα περισσότερα προβλήματα, καθώς δεκάδες κτίρια έχουν καταρρεύσει ή υποστεί σοβαρές ζημιές.

Στην αλβανική πόλη επιχειρούν και Έλληνες διασώστες, οι οποίες βρίσκονται στη γειτονική χώρα από το μεσημέρι της Τρίτης, συνδράμοντας τις έρευνες των αλβανικών αρχών.

Μάλιστα, στη δημοσιότητα δόθηκε ένα βίντεο, στο οποίο μέλη της ΕΜΑΚ καταφέρνουν να απεγκλωβίσουν μία 45χρονη γυναίκα.

Τα πλάνα λήφθηκαν από γείτονα της διασωθείσας, ο οποίος έσπευσε να απαθανατίσει τις προσπάθειες των Ελλήνων διασωστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έρευνες των σωστικών αρχών στις καταστραμμένες πολυκατοικίες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, με επίκεντρο κυρίως την πόλη του Δυρραχίου, η οποία έχει υποστεί και τις περισσότερες ζημιές.

Τις αλβανικές αρχές συνδράμουν και περίπου 40 διασώστες της ΕΜΑΚ, οι οποίοι έφθασαν στη γειτονική χώρα το μεσημέρι της Τρίτης.


Διάφορα Άρθρα