Βολές του Πυροβολικού Μάχης απο «ΠΕΠ RM-70 & PzH 2000 στο Π.Β.Κ

Από την Τρίτη 01 έως την Πέμπτη 03 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Πεδίου Βολής Κρήτης (ΠΒΚ) εκπαιδευτικές βολές οπλικών συστημάτων Πυροβολικού Μάχης (ΠΕΠ RM-70, PzH 2000) των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, από Μονάδες της 1ης Στρατιάς.

Οι Βολές εκτελέστηκαν με  Ρουκέτες που αυξάνουν την εμβέλεια των  Συστημάτων ..

Οι βολές διεξήχθησαν παρουσία του Διευθυντή Πυροβολικού του ΓΕΣ, Υποστρατήγου Αθανασίου Σαρδέλλη, καθώς και εκπροσώπων της 1ης Στρατιάς «AXIΛΛΕΑΣ» και της ΑΣΔΕΝ.

Το ερώτημα όμως που προκύπτει  είναι αν είναι στον σχεδιασμό του ΓΕΣ για Βολές των Α/Α συστημάτων των Μονάδων «ΧΩΚ » των Ελληνικών Μονάδων ;

Επίσης έχουμε ξεχάσει τους S-300 απο την πρώτη και τελευταία βολή που έγινε στο NAMFI το 2013 …Ενώ δεν έχουμε καμιά πληροφόρηση για αναβάθμιση των Ρωσικών Αντιαεροπορικών Πυραύλων που είναι για την προστασία της Ανατολικής Μεσογείου !

Η πρώτη βολή S-300 από ελληνικό έδαφος έγινε από το Πεδίο Βολής Κρήτης, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013, στο Ακρωτήρι Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρονται με επιφύλαξη η αναβάθμιση έχει πληρωθεί απο την Ελλάδα ,αλλά δεν έχει προχωρήσει !!



Περισσότερα Άρθρα