Βόμβα Δραγασάκη για τα «Κόκκινα δάνεια»…Για ποιους χτυπά η Καμπάνα;

Προσεκτικές κινήσεις, ώστε να μη χρειαστεί νέα ανακεφαλαιοποίηση η οποία θα προκαλέσει νέα επιβάρυνση στους Έλληνες φορολογουμένους συνέστησε ο Υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης.

Μιλώντας στη Βουλή, ο . Δραγασάκης τόνισε ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με τα περισσότερα «κόκκινα» δάνεια, προσθέτοντας με νόημα ότι δεν υπάρχει κάποιο manual βάσει του οποίου μπορούμε να προχωρήσουμε.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις κινήσεις μας, γιατί από μια κίνηση που μπορεί να είναι λάθος να χρειαστεί οι τράπεζες να απαιτήσουν νέα κεφάλαια και αυτά τα νέα να κληθούν πάλι να τα βάλουν οι Έλληνες φορολογούμενοι», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν έχουν μέλλον οι τράπεζες αν τα κόκκινα δάνεια υπερκαλύπτουν τις αποταμιεύσεις και ότι η κατάρρευση των τραπεζών γίνεται παράγοντας κατάρρευσης ολόκληρων χωρών.

«Η μείωση των (κόκκινων) δανείων όχι μόνο πρέπει να επιδιώκεται, αλλά να θεωρείται κοινωνικός στόχος και να γίνεται με τρόπο που να προστατεύεται η βασική κατοικία των πολιτών», είπε προαναγγέλλοντας κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στις αρχές Μαρτίου.

Απαντώντας στη μομφή της αντιπολίτευσης για αχρείαστο τρίτο μνημόνιο, ο κ. Δραγασάκης είπε ότι το τρίτο μνημόνιο θα ήταν αχρείαστο, αν είχε ολοκληρωθεί το δεύτερο μνημόνιο.