Με βομβαρδισμούς απάντησε το Ισραήλ στις εκτοξεύσεις ρουκετών από Χαμάς

Το Ισραήλ έπληξε δύο θέσεις της Χαμάς όπως έκαναν γνωστό οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF).

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο αφότου ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από την περιοχή της Γάζας.

Νωρίτερα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν θέσεις του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας μετά τις εκτοξεύσεις ρουκετών προς την κατεύθυνση της ισραηλινής επικράτειας από τον παλαιστινιακό θύλακα, γνωστοποίησε σήμερα το πρωί το επιτελείο.

«Μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν 15 θέσεις των τρομοκρατών στο βόρειο και το κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων ενός εργοστασίου κατασκευής όπλων, εγκαταστάσεις των ναυτικών δυνάμεων και μια υπόγεια στοά που επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για επιθέσεις από τη Χαμάς», κατά την ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από τον ισραηλινό στρατό. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις «θα συνεχίσουν (…) να καθιστούν τη Χαμάς υπεύθυνη για κάθε συμβάν στη Λωρίδα της Γάζας», συνεχίζει το κείμενο.

Σειρήνες της ισραηλινής αεράμυνας που προειδοποιούν για άμεσα πλήγματα με ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας ήχησαν χθες βράδυ στην Ασντότ, στο νότιο Ισραήλ, την ώρα που ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Bενιαμίν Νετανιάχου μιλούσε σε προεκλογική συγκέντρωση.

Σε σύντομη ανακοίνωσή του, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι δύο ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τον παλαιστινιακό θύλακα αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας «Σιδηρούς Θόλος». Διευκρίνισε ότι οι σειρήνες ήχησαν κοντά στην Ασκελόν και στην Ασντότ. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Η εσπευσμένη απομάκρυνση του Νετανιάχου από την Ασντότ έγινε λιγότερες από τρεις ώρες αφότου υποσχέθηκε ότι εάν επανεκλεγεί την επόμενη εβδομάδα θα προχωρήσει στην προσάρτηση στρατηγικής σημασίας τομέων της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, προκαλώντας την οργή των Παλαιστινίων.