Η Βουλή υιοθέτησε τα παιδιά του πιλότου που σκοτώθηκε στη φωτιά στη Σάμο

Η Βουλή υιοθέτησε τα παιδιά του πιλότου, Θεόδωρου Βλάχου που σκοτώθηκε ενώ βοηθούσε στην κατάσβεση της φωτιάς στη Σάμο.

Η πτήση της 13ης Ιουλίου στη Σάμο ήταν η τελευταία για τον έμπειρο απόστρατο της αεροπορίας στρατού Θεόδωρο Βλάχο που συμμετείχε σε επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς στο νησί.

Το νοικιασμένο ελικόπτερο στο οποίο ήταν μέλος του πληρώματος καθώς εργαζόταν ως συντονιστής μετά την συνταξιοδότησή του, έπεσε στη θάλασσα παρασύροντάς τον στο θάνατο σε ηλικία 49 ετών. Η Ελληνική Βουλή αποφάσισε να υιοθετήσει τα δυο παιδιά του , τον δεκάχρονο γιο του και την 16χρονη κόρη του μέχρι την ενηλικίωσή τους ή μέχρι το τέλος των σπουδών τους προσφέροντας ανάσα στην οικογένεια .

Ο αδερφός του αδικοχαμένου πιλότου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την απόφαση αυτή στον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα και τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη.

«Μαζί με τους βουλευτές όλων των κομμάτων , στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και τίμησαν τον αδερφό μου υιοθετώντας τα παιδιά του . Η ευγένεια , ο σεβασμός, η διακριτικότητα και πάνω απ’ όλα η ανθρωπιά που επέδειξαν μας συγκίνησαν και μας έκαναν όλους υπερήφανους», έγραψε ο αδερφός του πιλότου…Περισσότερα Άρθρα