Βραβεύτηκαν στον «ΗΝΙΟΧΟ» οι Ιπτάμενοι της 336Μ της 116 ΠΜ που …Πρώτευσαν στο «TLP 2017» ( Φώτο & vidεο)

LGF_0054Βραβεύτηκαν οι Ιπτάμενοι της 336 Μ της 116 Πτέρυγας Μάχης  Αράξου   που πρώτευσαν στο TLP 2017 …κατά την διάρκεια της  MEDIA DAY HNIOXOS 2017 στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας  παρουσία ΥΕΘΑ ,Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΑ!

LGF_0027 Οι Ιπτάμενοι της  της 336 Μοίρας της 116ης Πτέρυγας Μάχης του Αράξου, πρώτευσαν σε τομείς της εκπαίδευσης, μεταξύ των πληρωμάτων των χωρών του ΝΑΤΟ, που συμμετείχαν στην 1η εκπαιδευτική σειρά Αέρος για το 2017, του Tactical Leadership Programme – Τακτικού Προγράμματος Ηγεσίας (TLP), που διεξήχθη από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 24 Φεβρουαρίου, στην αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας.LGF_0030

Η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε στο εν λόγω πρόγραμμα, με τέσσερα αεροσκάφη F-16 Block 52+ advance της 336 Μοίρας και ανάλογο ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό, καθώς και ελεγκτές Αεράμυνας και προσωπικό ειδικότητας Πληροφοριών.

Η Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ εξελίσσεται στη 117 ΠΜ με συμμετοχή πέντε Χωρών απο τις 27 Μαρτίου μέχρι και της 6 Απριλίου

LGF_0092C8EuqC_W4AEP0Vi

Κατά την διάρκεια της Ασκήσεως ο ΥΕΘΑ έκανε την εξής δήλωση…LGF_0105

«Παρακολουθήσατε την άσκηση «Ηνίοχος 2017» με τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, του Ισραήλ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Ιταλίας και βεβαίως της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Μία άσκηση, η οποία φέτος επεκτάθηκε στο Στρατό Ξηράς και στο Πολεμικό Ναυτικό και συνδυάστηκε με κοινές ασκήσεις. Είναι άσκηση ιδιαίτερου ενδιαφέροντος από στρατιωτικής πλευράς γιατί έχουμε κοινή δράση των χωρών που δεν συμμετέχουν σε μία κοινή Συμμαχία, όπως στο ΝΑΤΟ ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά χώρες οι οποίες παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στη Μεσόγειο.

Παράλληλα δίδεται ένα πολύ σημαντικό γεωπολιτικό μήνυμα. Δημιουργείται πλέον, με επίκεντρο την Ελλάδα, μία μεγάλη συμμαχία ενός άξονα σταθερότητος που επεκτείνεται νότια από την Ελλάδα προς την Κύπρο, που φέτος συμμετείχε μέσω του Διοικητή της Αεροπορικής Διοίκησης της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, το Ισραήλ, τις χώρες της Μέσης Ανατολής και παράλληλα στα δυτικά προς την Ιταλία.