Βρέθηκε αγοραστής για τα F-16 block30 της 111ΠΜ;…Η Τουρκία όμως τα αναβαθμίζει!!

Με τα χρήματα από την πώληση το υπουργείο Άμυνας προσανατολίζεται στην αγορά έξι επιπλέον Rafale….Αλλά θα τα σκοτώσουμε για ένα κομμάτι ψωμί;

Τη σημασία της επίσκεψης στην Ελλάδα του υπουργού Εξωτερικών των Φιλιππίνων Enrique A. Manato και τις συνομιλίες που θα έχει με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εξωτερικων Γιώργο Γεραπετρίτη, αλλά και τον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια τονίζει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Θα πείτε, γιατί με τον υπουργό Άμυνας; Επειδή, σύμφωνα με τις πληροφορίες του, οι Φιλιππίνες μπορούν να ενδιαφερθούν για την αγορά από την Πολεμική μας Αεροπορία μεταχειρισμένων F-16 block30.

Αυτά, δηλαδή, που θέλει το υπουργείο Άμυνας να τα πουλήσει ώστε να βρεθούν χρήματα για την αγορά άλλων έξι Rafale. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να υπογραφεί και αμυντική συμφωνία.

Τι κάνει όμως  η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία F-16 Block.30;

Η Τουρκική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι παρέλαβε τα τρία πρώτα μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block.30, αναβαθμισμένα στο πλαίσιο του προγράμματος «ÖZGÜR». Στο πλαίσιο του προγράμματος «ÖZGÜR» τα τουρκικά F-16 Block.30 (αρχικά) και τα Block.40/50 στη συνέχεια θα αναβαθμιστούν με τουρκικής προέλευσης συστήματα και λογισμικό.

Σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα τα F-16 Block.30 θα παραδοθούν αναβαθμισμένα την περίοδο 2025-2027 και θα ακολουθήσουν οι παραδόσεις των F-16 Block.40/50 την περίοδο 2028-2030.

Ο Caglar Kurc,  Τούρκος αναλυτής άμυνας, είπε ότι το πρόγραμμα αναβάθμισης δείχνει την πρόθεση της Τουρκίας να διατηρήσει τα F-16 ως την κύρια εναέρια δύναμη μέχρι να ολοκληρώσει η χώρα τις εργασίες για το προγραμματισμένο αυτόχθονο μαχητικό της.

Δείτεκαι αυτά


ΣχετικάΆρθρα

Next Post