Ξεχειλίζουν από 56.467 Λαθρομετανάστες τα Hot-Spot των Ενόπλων Δυνάμεων

Αν κάποιοι με την έλευση της νέας Κυβέρνησης περίμεναν την μείωση του αριθμού των Λαθρομεταναστών στην Ελλάδα ,ακόμη και με την πανδημία του Κορωνοιού ,μάλλον πλανήθηκαν οικτρά !

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνδρομής και του κεντρικού συντονιστικού ρόλου που έχουν αναλάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) για την εύρυθμη λειτουργία, τοπικά, των δομών φιλοξενίας προσφύγων, σας γνωρίζεται ότι για τις 28 Μαΐου 2020 διαμένουν σε 33 δομές διαχείρισης ΕΔ, 56.467 λαθρομετανάστες/πρόσφυγες, με δυνατότητα φιλοξενίας 34.806 ατόμων!

(Οι δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Χίου, Λέρου, Κω, Μαλακάσας και Διαβατών έχουν υπεράριθμους λαθρομετανάστες/πρόσφυγες σύμφωνα με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς).

Επίσης οι τρεις Κλάδοι των ΕΔ για τις 28 Μαΐου 2020 ανέλαβαν το έργο της παροχής 36.171 μερίδων φαγητού (από τις οποίες 255 μερίδες διανέμονται σε δομές φιλοξενίας οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα ΕΔ), λαμβανομένου υπόψη ότι τμήμα αναγκών σίτισης στις δομές φιλοξενίας έχει αναληφθεί από έτερους φορείς με την καταβολή χρηματικού αντιτίμου (με την μέθοδο προπληρωμένων καρτών) στους μετανάστες/πρόσφυγες.

Για την υγειονομική κάλυψη διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους Κλάδους των ΕΔ.


Διάφορα Άρθρα