Ξεκάθαρες απειλές από τον Τούρκο: Θα δείτε τι έχει να γίνει στον Έβρο από εδώ και πέρα

«Όσα συνέβησαν μέχρι τώρα δεν είναι τίποτα, να δείτε τι έχει να συμβεί από εδώ και πέρα», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, σε πρόσφατες δηλώσεις του. 

Την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις τροφοδοτεί με δηλώσεις του, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

«Έχουμε σύνορα μήκους 200 χλμ με την Ελλάδα που έχει ως συνοριογραμμή τον Έβρο… Ο καιρός βελτιώνεται, αυξάνεται η θερμοκρασία και η στάθμη του νερού στον ποταμό Έβρο υποχώρησε 40 με 50 εκατοστά, οι μετανάστες θα μπορούν να περνούν το ποτάμι περπατώντας. Ο Μητσοτάκης δεν έχει την ικανότητα να κρατήσει τα σύνορα. Θα δείτε τι έχει να γίνει στον Έβρο από εδώ και πέρα» ανέφερε ο Τούρκος αξιωματούχος, σύμφωνα με το DHA.

Ο Σοϊλού επανέλαβε ότι από την Παρασκευή ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας βρίσκεται στα σύνορα, η οποία αποτρέπει τις επαναπροωθήσεις μεταναστών και προσφύγων από τις ελληνικές αρχές.

«Οι μάσκες έπεσαν αυτοί που μιλούσαν για ανθρωπισμό αποδείχθηκε πως ακολουθούν έναν τρόπο συμπεριφοράς που αντίκειται στις αρχές που καθορίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα», κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα Σάββατο, η ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα με την ρίψη πολλών δακρυγόνων από τα τουρκικά προς τα ελληικά σύνορα.