Ξεκινά στην Ουκρανία η «Sea Breeze 2019» με συμμετοχή και του 6ου Στόλου

Ο 6ος στόλος των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στην Άσκηση  Sea Breeze 2019 (SB19),   στις 24 Ιουνίου 2019, μια άσκηση που συγκεντρώνει 19 έθνη, 32 πλοία, 24 αεροσκάφη και περισσότερα από 3.000 στρατεύματα.

Η 19η επανάληψη του Sea Breeze, μιας ετήσιας, πολυεθνικής θαλάσσιας άσκησης με χερσαίες, εναέριες και θαλάσσιες συνιστώσες, προγραμματίζεται θα πραγματοποιηθεί από τις 1-12 Ιουλίου.

Η άσκηση αποσκοπεί στην οικοδόμηση συνδυασμένων ικανοτήτων και δυνατοτήτων για την εξασφάλιση της περιφερειακής ασφάλειας στη θάλασσα και την ενίσχυση των φιλικών σχέσεων μεταξύ των εταίρων.

Το SB19 θα φιλοξενηθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ουκρανία για την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας και των ικανοτήτων των συμμετεχουσών δυνάμεων.

Οι συμμετέχοντες θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις επιτόπιας εκπαίδευσης με επίκεντρο την προστασία κρίσιμων υποδομών, την προστασία των δυνάμεων και τις επιχειρήσεις θαλάσσιας ασφάλειας.

Τα κράτη που έχουν προγραμματιστεί να συμμετάσχουν στο SB19 περιλαμβάνουν: Βουλγαρία, Καναδά, Δανία, Εσθονία, Γαλλία, Γεωργία, Ελλάδα, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Μολδαβία, Νορβηγία, Πολωνία, Ρουμανία, Σουηδία, Τουρκία, Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο 6ος στόλος των Ηνωμένων Πολιτειών, με έδρα τη Νάπολη της Ιταλίας, διεξάγει το πλήρες φάσμα των κοινών και ναυτικών επιχειρήσεων, συχνά σε συνεννόηση με συμμαχικούς και αλληλεπιδραστικούς εταίρους, προκειμένου να προωθήσει τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ και την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ευρώπη και την Αφρική