Ξεκίνησε η Νατοϊκή Άσκηση «Sea Shield 2019» στη Μαύρη Θάλασσα! (video)

Το ΝΑΤΟ θα διεξάγει πολυεθνικές ναυτικές ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα κατά τη διάρκεια του 2019, καθώς οι εντάσεις μεταξύ της συμμαχίας και της Ρωσίας απειλούν να κλιμακωθούν σε έναν νέο ψυχρό  πόλεμο.

Η «Sea Shield 2019» – η μεγαλύτερη πολυεθνική ναυτική άσκηση του είδους της – διοργανώνεται από τις ρουμανικές ναυτικές δυνάμεις –  άρχισε και θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 13 Απριλίου στα χωρικά ύδατα της Ρουμανίας και στα διεθνή ύδατα της Μαύρης Θάλασσας.

Συμμετέχουν 14 στρατιωτικά πλοία της Ρουμανίας και έξι στρατιωτικά σκάφη από τη Βουλγαρία, τον Καναδά, την Ελλάδα, την Τουρκία και τις Κάτω Χώρες, με τη συμμετοχή 2.200 στρατευμάτων.

Θα εκτελεστούν  κοινές διαδικασίες μάχης ενάντια στις υποβρύχιες, επιφανειακές και αμυντικές απειλές εναντίον της άμυνας – προσαρμοσμένες στις μορφές απειλών που αναδύονται στη Μαύρη Θάλασσα.

Η αμερικανική ναυτική δύναμη Europe-Africa / US 6th Fleet έγραψε στο Twitter: «# SeaShield2019 είναι η μεγαλύτερη άσκηση @ NATO στην #BlackSea – μια πολυεθνική άσκηση για την ενίσχυση των επαγγελματικών μας σχέσεων και τη βελτίωση του συνολικού συντονισμού με τους συμμάχους και τους εταίρους μας»