Ξεκίνησε η στρατιωτική επίθεση της Τουρκίας στη Συρία – Δύο συριακά αεροσκάφη καταρρίφθηκαν στην Ιντλίμπ

Η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα ότι εξαπέλυσε στρατιωτική επίθεση εναντίον του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, σε απάντηση για τις επιχειρήσεις εναντίον των τουρκικών δυνάμεων αυτήν την εβδομάδα.

«Η επιχείρηση Εαρινή Ασπίδα, που ξεκίνησε μετά την αισχρή επίθεση της 27ης Φεβρουαρίου στο Ιντλίμπ συνεχίζεται με επιτυχία», υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 2 συριακά αεροσκάφη στην βορειοδυτική Ιντλίμπ την Κυριακή, σύμφωνα με το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Οι πιλότοι χρησιμοποίησαν τα αλεξίπτωτα για να διαφύγουν από τα αεροπλάνα και προσγειώθηκαν με ασφάλεια, σύμφωνα με το πρακτορείο Sana.

Η κατάρριψη έρχεται λίγο μετά την κατάρριψη από συριακά στρατεύματα ενός τουρκικού drone, πάνω από την πόλη Σαρακίμπ στην Ιντλίμπ, πλησίον των τουρκικών συνόρων.

Η διοίκηση του συριακού στρατού ανακοίνωσε ότι ο εναέριος χώρος πάνω από την περιοχή θα είναι κλειστός και κάθε αεροσκάφος που θα εισέρχεται θα θεωρείται εχθρικός στόχος.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διέψευσε αναφορές περί δήθεν κατάρριψης ρωσικού αεροσκάφους Su-24  πάνω από τη ζώνη αποκλιμάκωσης στην Ιντλίμπ της Συρίας.

Οι πληροφορίες για φερόμενη κατάρριψη ρωσικού Su-24 στον εναέριο χώρο πάνω από τη ζώνη αποκλιμάκωσης στην Ιντλίμπ είναι ψευδείς, ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε ότι ρωσικά αεροπλάνα πραγματοποιούν όπως συνήθως τις αποστολές τους στη Συρία.