Ξεσηκώθηκαν & οι Απόστρατοι της Θράκης …Άμεση η αντίδραση της ΕΑΑΣ Ξάνθης για το ΚΥΤ του Έβρου! (Ηχητικό)υ

Πρόεδρος ΕΑΑΣ Ξάνθης Γ. Κουτσαϊμάνης: Η άμεση αντίδραση για το ΚΥΤ Έβρου απηχεί τη γνώση και την ευαισθησία μας για την ασφάλεια της πατρίδας μας

Με αφορμή την επιστολή που απέστειλε η κεντρική Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη, καλώντας την πολιτική ηγεσία να αναθεωρήσει κάθε σχεδιασμό για δημιουργία ή επέκταση δομών φιλοξενίας στην ευαίσθητη περιοχή του Έβρου, ο πρόεδρος του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης Στρατηγός  Γιάννης Κουτσαϊμάνης, μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο για την ανησυχία που αισθάνονται οι άνθρωποι που «γνωρίζουν τις συνθήκες» και είναι προσηλωμένοι στην ασφάλεια της πατρίδας μας.
Ακούστε το  Στρατηγό Κουτσαϊμάνη.

>«Η αντίδραση δεν είχε κάποια πολιτική σκοπιμότητα ή κομματική χροιά ήταν καθαρά ενέργεια ανθρώπων που έχουν υπηρετήσει την περιοχή, γνωρίζουν τις συνθήκες και γνωρίζουν,  τι μπορεί να σημαίνει μία “κερκόπορτα” -γι’ αυτό καλέσαμε τον υπουργό να πάρει θέση», σχολίασε ο πρόεδρος.

Ο Στρατηγός  ε.α. σημείωσε ότι ο κ. Μηταράκης απαντώντας άμεσα στην Ένωση και τον πρόεδρο της , τόνισε πως δεν πρόκειται για μια νέα δομή, αλλά μια αναβάθμιση της ήδη υπάρχουσας -και όχι επέκτασή της- που αφορά στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και λειτουργίας της, την αναβάθμιση των προδιαγραφών ασφαλείας, με τη μετατροπή της δομής σε κλειστή-ελεγχόμενη και τη δημιουργία κατάλληλων χώρων, για την αντιμετώπιση δυνητικών εκτάκτων αναγκών.«Φαίνεται ότι δεν αλλοιώνεται το καθεστώς του», σχολίασε ο πρόεδρος.
Ωστόσο, η Ένωση «παρακολουθεί το θέμα», επιδεικνύοντας το συνεχές ενδιαφέρον για τα σύνορά μας.
Όπως υπενθύμισε ο  Στρατηγός Κουτσαϊμάνης, ο προηγούμενος πρόεδρος του Παραρτήματος Ξάνθης Γιώργος Γεωργιάδης «σφράγισε» την προσπάθεια για τον Φράχτη του Έβρου, από την αρχή, κινητοποιώντας οργανώσεις και φυσικά πρόσωπα από το εσωτερικό, αλλά και από το εξωτερικό.