Ξεσηκώθηκαν και έκλεισαν τον «Τουρκοθύλακα των Κοκκίνων» της Τηλλυρίας οι Κύπριοι

Ως η πρώτη έμπρακτη αντίδραση στις συνεχείς προσκλήσεις και μονομερείς απαιτήσεις της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος στην περιοχή της Τηλλυρίας, θεωρείται ο αποκλεισμός του θύλακα των Κοκκίνων από τους κατοίκους της περιοχής το απόγευμα της Δευτέρας.

Αντιδρώντας έμπρακτα αυτή τη φορά στη νέα πρόκληση του υποτελούς στην Άγκυρα καθεστώτος, οι απλοί άνθρωποι και οι τοπικές αρχές του διαμερίσματος απέκοψαν τον δρόμο που οδηγεί μέσω των ελευθέρων περιοχών της Δημοκρατίας προς τον τουρκοκυπριακό θύλακα των Κοκκίνων, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί το κατοχικό καθεστώς να ανακοινώσει ότι η αυτοκινητοπομπή που είχε μεταβεί για σκοπούς ανεφοδιασμού των Κοκκίνων στον θύλακα, θα διανυκτέρευε σε αυτόν, αντί να επιστρέψει στα κατεχόμενα δια μέσου των ελευθέρων περιοχών.

Τοπικές αρχές και δεκάδες κάτοικοι της περιοχής απέκοψαν τον δρόμο που οδηγεί στον θύλακα των Κόκκινων, έξω από το χωριό Μανσούρα, αφού προηγουμένως είχαν διαπιστώσει ότι παρά τις νέες προκλήσεις των κατοχικών αρχών με πρόσχημα τις διαδικασίες για την πανδημία, οχήματα του κατοχικού στρατού χωρίς διατυπώσεις και ελέγχους πέρασαν στα Κόκκινα μέσω του οδοφράγματος του Λιμνίτη όπως κάνουν δυο φορές την εβδομάδα με βάση σχετική συμφωνία των δυο πλευρών.

Παράγοντες και κάτοικοι βροντοφώναξαν ότι οι ίδιοι υπόκεινται σε μια ατελείωτη ταλαιπωρία για 57 χρόνια, τη στιγμή που με κάθε αφορμή και απαίτηση των κατοχικών αρχών βλέπουν την εκάστοτε Κυβέρνηση της Δημοκρατίας να σπεύδει να ικανοποιεί τα αιτήματα αυτά.

Ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου, Νίκος Κλεάνθους, τόνισε κατά την διάρκεια της αυθόρμητης εκδήλωσης ότι η ταλαιπωρία των ανθρώπων της Τηλλυρίας συνεχίζεται από το 1963 όταν αποκόπησαν οι δρόμοι και αποκλείστηκε η περιοχή της Τηλλυρίας, από την υπόλοιπη Κύπρο.

Σχόλιο: Είναι η πρώτη φορά που οι Κάτοικοι της Περιοχής και όχι η Κυβέρνηση του Αναστασιάδη, αντέδρασαν στις Τουρκικές απαιτήσεις και απέκλεισαν τον θύλακα των Κοκκίνων της Τηλλυρίας απο τις Μάχες στα γεγονότα των Κοκκίνων


Διάφορα Άρθρα