ΥΠΑΜ Μπένι Γκάντς :Όσο θα εκτοξεύουν Ρουκέτες … Εμείς θα συνεχίσουμε την Επιχείρηση «Guardian of the Walls»

Ο υπουργός Άμυνας  του Ισραήλ Μπένι Γκάντς δήλωσε την Τετάρτη ότι η στρατιωτική επιχείρηση θα συνεχιστεί στη Λωρίδα της Γάζας για όσο διάστημα είναι απαραίτητο και ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει τέλος

«Το Ισραήλ δεν προετοιμάζεται για καμιά εκεχειρία. Προς το παρόν δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης για την  επιχείρηση . Μόνο όταν πετύχουμε απόλυτη ησυχία μπορούμε να μιλήσουμε για ηρεμία », είπε ο Γκάντς κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας στο Ashkelon που χτυπήθηκε με πυραύλους.

Rockets are launched towards Israel from Gaza City, controlled by the Palestinian Hamas movement, on May 11, 2021. (Photo by MAHMUD HAMS / AFP)

«Δεν θα ακούσουμε το δήθεν ηθικό κήρυγμα από κανέναν οργανισμό ή θεσμό σχετικά με το δικαίωμα και το καθήκον μας να προστατεύουμε τους άμαχους  πολίτες του Ισραήλ».

Ο  ΥΠΑΜ Γκάντς πρόσθεσε ότι ο στρατός «έχει πραγματοποιήσει τις τελευταίες ώρες μια σειρά σημαντικών επιθέσεων, έχουμε χτυπήσει διοικητές, σημαντική υποδομή της Χαμάς… έχουμε χτυπήσει πολλές εκατοντάδες στόχους, πτώσεις υψηλών επιπέδων, εργοστάσια καταρρέουν, σήραγγες είναι καταστρέφονται και οι διοικητές σκοτώνονται.

«Όλα τα μέσα και όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι», πρόσθεσε. Πάνω από 1.050 ρουκέτεςέχουν εκτοξευτεί από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ από το ξέσπασμα των μαχών τη Δευτέρα το απόγευμα, συμπεριλαμβανομένων 200 περίπου την Τρίτη το βράδυ και το πρωί της Τετάρτης μόνο, σύμφωνα με το IDF, έντονες μάχες  είναι σε εξέλιξη μεταξύ του ισραηλινού στρατού και των Παλαιστινίων 

Ένα πεντάχρονο αγόρι σκοτώθηκε (φωτό) και τουλάχιστον 20 Ισραηλινοί τραυματίστηκαν καθώς Ισλαμιστές απο   τη Γάζα εκτόξευσαν  ρουκέτες, την Τετάρτη το βράδυ στη μητροπολιτική περιοχή του Τελ Αβίβ και σε πόλεις στο νότο.