Υπό το βλέμμα των Μονάδων του ΠΝ… Οι έρευνες για υδρογονάνθρακες δυτικά της Κρήτης

Υπό το άγρυπνο βλέμμα του Πολεμικού Ναυτικού θα διεξάγονται οι έρευνες για υδρογονάνθρακες στα δυτικά της Κρήτης, με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα Επιτελεία των Ενόπλων Δυνάμεων να επεξεργάζονται ήδη σχέδια αντίδρασης σε περίπτωση τουρκικής πρόκλησης.

Οι περιοχές που δεσμεύονται από τις NAVTEX που εξέδωσε το Πολεμικό Ναυτικό μέσω των υδρογραφικών σταθμών της Κρήτης και της Κέρκυρας θα βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση τόσο με φυσική παρουσία Μονάδων Επιφανείας όσο και εξ αποστάσεως ώστε να διασφαλιστεί ότι ουδείς θα επιχειρήσει να παρεμποδίσει τις σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων.

Σύμφωνα με ανώτατες στρατιωτικές πηγές αν και, προς το παρόν, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας ώστε να ζητηθεί η συνοδεία του ερευνητικού πλοίου Sanco Swift από Φρεγάτες, Πυραυλακάτους ή Υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού, εντούτοις ο ελληνικός Στόλος θα έχει διακριτική παρουσία στην ευρύτερη περιοχή, κάνοντας προβολή σημαίας αλλά και αποτρεπτικής ισχύος.

Ήδη πάντως, κοντά στη NAVTEX υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση Μονάδων Επιφανείας του Στόλου καθώς μέχρι τις 13 Νοεμβρίου στην ευρύτερη περιοχή θα εξελίσσεται η άσκηση «ΝΗΡΗΙΣ» του Πολεμικού Ναυτικού.

Εκεί βρίσκεται από εχθές το βράδυ και το σεισμογραφικό πλοίο Sanco Swift μαζί με το βοηθητικό Alexander 3 που μισθώθηκαν για να πραγματοποιήσουν τις έρευνες.

Σήμερα μάλιστα, αναμένεται να ξεκινήσουν τις πρόδρομες εργασίες ώστε να ποντιστεί ο ειδικός εξοπλισμός που μεταφέρουν.