Υπό τον ήχο Σειρήνων & Σφυριγμάτων …Βγήκε επιτέλους η «ΤΠΚ P-79 ΒΛΑΧΑΚΟΣ» (video)

Επιτέλους βγήκε η ΤΠΚ P- 79 «ΒΛΑΧΑΚΟΣ»  ετοιμοπόλεμη  με όλα τα όπλα  και τα «RADAR Ανοιχτά» ,ετοιμάζεται να επιχειρήσει στο Αιγαίο ,εκεί που η ψυχή του Ήρωα των Ιμίων φτερουγίζει αναζητώντας  την εκδίκηση για τον  Χαμό του !

Οπλισμένο σαν «αστακός» το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων που φέρει το όνομα του ήρωα των Ιμίων, Υποπλοίαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου, απέπλευσε το πρωί της Παρασκευής από τα ναυπηγεία της Ελευσίνας έχοντας ολοκληρώσει όλες τις σχετικές εργασίες όπως καταγράφει το CNN.gr

Η Πυραυλάκατος ΒΛΑΧΑΚΟΣ θα παραμείνει για περίπου δύο εβδομάδες στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας προκειμένου να ολοκληρωθούν κάποιες δοκιμές στα ηλεκτρονικά και οπλικά συστήματα και εντός του Μαρτίου θα αποδοθεί για επιχειρησιακή αξιοποίηση από το Αρχηγείο του Στόλου και συγκεκριμένα από τη Διοίκηση Ταχέων Σκαφών στην οποία ανήκει.

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΛΟΙΟΥ

Να θυμίσουμε οτι :Για την ολοκλήρωση του ναυπηγικού έργου και την απόδοση της πυραυλακάτου υπ’ αριθμόν 7 είχε  απαιτηθεί επιπλέον χρηματοδότηση μέχρι του ποσού των 6.150.000 ευρώ. Αυτή αφορά σε κάλυψη μισθοδοσίας ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων, σε λειτουργικά έξοδα και υπηρεσίες μετακίνησης προσωπικού, καθώς και σε υλικά και υπηρεσίες για την ολοκλήρωση του προγράμματος. ανέφερε ο ΥΕΘΑ στη Βουλή

Έχει υπερβεί κάθε επιτρεπόμενο όριο ανοχής), ενώ έχει κοστίσει μέχρι σήμερα περίπου 400 εκ. €, μετά τις αλλεπάλληλες κατά διαστήματα τροποποιήσεις και παρατάσεις του χρόνου υλοποίησης, τις αλλεπάλληλες ανά εξάμηνο αναχρηματοδοτήσεις του προγράμματος από το ΥΠΕΘΑ, ενώ είναι ασαφές το τελικό κόστος !

Μη λαμβανομένων υπ’ όψιν ενδεχομένων παροπλισμών πλοίων, με τον ΒΛΑΧΑΚΟ (Ρ 79) η δύναμη της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών του Αρχηγείου Στόλου θα ανέλθει σε 19 πλοία. Εξ αυτών, οι 7 ΤΠΚ κλάσεως ΡΟΥΣΣΕΝ και οι 4 αναβαθμισμένες κλάσεως ΛΑΣΚΟΣ, θεωρούνται οι πιο αξιόμαχες.