Υβριδικός πόλεμος η διάψευση των Τούρκων για την …Μη εκτέλεση Ασκήσεων της ΠΑ με τα F/18 των ΗΠΑ

Οι Αεροναυτικές κοινές ασκήσεις της ΠΑ με τα Μαχητικά των ΗΠΑ Νότια της Κρήτης ήταν εντυπωσιακές και στο σενάριό τους ήταν προσβολή στόχων, αναχαιτίσεις, αναγνωρίσεις και διάφοροι πολεμικοί ελιγμοί.

Το εντυπωσιακό είναι ότι στην άσκηση μετείχαν και Μονάδες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που μαζί με το αεροπλανοφόρο και τα συνοδευτικά πλοία, πραγματοποίησαν ασκήσεις στην περιοχή ευθύνης της 115 Πτέρυγας Μάχης.

Το ΓΕΕΘΑ σύμφωνα με πληροφορίες, διάβασε με  μεγάλη έκπληξη τη διάψευση της Τουρκίας ότι το αεροπλανοφόρο «Αιζενχάουερ» δεν ήταν μαζί στην άσκηση με τις ελληνικές πολεμικές δυνάμεις.

Κι αυτό την ώρα που τα ελληνικά F-16 συμμετείχαν μαζί με τα F-18 στην κοινή άσκηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και την Κυριακή.

Υπενθυμίζεται ότι από την τουρκική πλευρά διαψεύδονταν οι πολεμικές ασκήσεις με την Ελλάδα.Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της, Anadolu, υποστήριξε μάλιστα πως με το τουρκικό πολεμικό ναυτικό και όχι με την Ελλάδα θα πραγματοποιήσει άσκηση το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Άιζενχάουερ.

Μάλιστα, αναφέρουν πως πηγές του διαψεύδουν δημοσιεύματα σε ελληνικές ιστοσελίδες ότι το «Άιζενχαουέρ» θα πραγματοποιήσει κοινή άσκηση στο Αιγαίο με την ελληνική πολεμική αεροπορία.


Διάφορα Άρθρα