Στα πρώτα δημοσιεύματα, στον ηλεκτρονικό τύπο, παρουσιάζονται τα όσα προβλέπει η συμφωνία καθώς και οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. Δεν λείπουν βέβαια και οι αναφορές, πως η συμφωνία στρέφεται, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται, κατά της Τουρκίας ή ειρωνικά σχόλια πως η Αθήνα παρέδωσε την άμυνα της χώρας στο Παρίσι.
Για «κοινή στρατιωτική δράση» Γαλλίας και Ελλάδας, κάνει λόγο η Akit, σχολιάζοντας πως Παρίσι και Αθήνα προχώρησαν στη συμφωνία αυτή, επειδή «δεν ένιωθαν καλά με τη νόμιμη παρουσία της Τουρκίας στη Μεσόγειο».
«Η άμυνα της Ελλάδας ανατίθεται στη Γαλλία» σχολιάζει η Takvim παρουσιάζοντας το περιεχόμενο της συμφωνίας και τις δηλώσεις Μητσοτάκη – Μακρόν.
«Υπογράφηκε αμυντική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας» γράφει η Gundem, σημειώνοντας πως προβλέπεται «αμοιβαία στρατιωτική βοήθεια σε περίπτωση επίθεσης από τρίτη χώρα».
Τη δήλωση του Μακρόν πως «η Ελλάδα θα αγοράσει μαχητικά αεροσκάφη και φρεγάτες από τη Γαλλία» επισημαίνει η εφημερίδα Ahval, ενώ η Yeni Çağ σχολιάζει πως «η Ελλάδα που έρχεται το τελευταίο διάστημα σ’ αντιπαράθεση με την Τουρκία, αγόρασε φρεγάτες από την Γαλλία».
«Αμυντικό σύμφωνο μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Yeni Safak, που επισημαίνει τη δήλωση Μακρόν πως «η Γαλλία πολέμησε στο παρελθόν για την ελληνική ανεξαρτησία και θα συνεχίσει να το πράττει».