Ζόρια των Τουρκικών ΜΜΕ από το …Μήνυμα του Αρχηγού την Ημέρα των Ε.Δ

Ζορίστηκαν  οι Τούρκοι από  το μήνυμα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ  Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος έστειλε έ μήνυμα προς την Άγκυρα ότι «όποιος επιχειρήσει να έρθει στη χώρα μας, θα αντιμετωπίσει νέο Μαραθώνα», με αφορμή τη σημερινή Ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων

Χαρακτηριστικό είναι δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Yeni Safak, όπου αναφέρεται ότι «Ο γείτονας παίζει με τη φωτιά: Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Φλώρος κάνει προκλητικά σχόλια».

Η τουρκική ιστοσελίδα σημειώνει: «Αναφερόμενος σε δηλώσεις της Τουρκίας και τις δηλώσεις ανώτερων αναλυτών στην Τουρκία ότι η επιχείρηση της Άγκυρας στη Συρία και το Βόρειο Ιράκ ήταν “ένα μήνυμα προς την Ελλάδα”, ο Φλώρος δήλωσε ότι τα δικά του λόγια είναι έμμεση απάντηση στην Τουρκία».

Στη συνέχεια, φιλοξενείται μέρος της δήλωσης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ: «Θέλουμε την ειρήνη και εργαζόμαστε για αυτήν, αλλά όποιος κάνει το μοιραίο λάθος να “έρθει” να ξέρει εκ των προτέρων ότι θα αντιμετωπίσει έναν νέο Μαραθώνα, μια νέα Σαλαμίνα και ένα νέο 731.

Είμαι σίγουρος ότι κάθε Έλληνας θα δώσει τον καλό αγώνα για να προστατέψει τη χώρα, όπως έχουν κάνει τόσες φορές στο παρελθόν. Ακόμα και για ένα κομμάτι γης, για έναν βράχο, για μια ελληνική πέτρα. Γιατί πληρώσαμε βαρύ τίμημα για να τα έχουμε».

Αντίστοιχα δημοσιεύματα υπάρχουν στην πλειονότητα του τουρκικού Τύπου. Η Hurriyet κάνει λόγο για «σκανδαλώδεις δηλώσεις του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου της Ελλάδας Φλώρου».Περισσότερα Άρθρα