Ζόρια των Τούρκων για το Φράκτη του Έβρου …»Yunanistan insanlığa duvar örüyor»

Yunanistan insanlığa duvar örüyor: Sınıra 27 km’lik çit yapımına başlandı

Η Ελλάδα χτίζει Τείχος  27χλμ για να «σταματήσει την ανθρωπιά» γράφει σε ελεύθερη μετάφραση η Τουρκική Εφημερίδα Χουριέτ και αναφέρει χαρακτηριστικά :

Μετά τις συσκευές που ασκούν πίεση στην ακοή και τα ηλεκτρονικά  μάτια η  Ελλάδα ξεκίνησε και την κατασκευή ενός Φράκτη 27 χλμ για να εμποδίσει την ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων  που είναι πρόσφυγες πολέμου,  λένε χωρίς ντροπή οι Τούρκοι !

Ξεχνώντας βέβαια να αναφέρουν το τείχος των εκατοντάδων χιλιομέτρων που έχουν σηκώσει στα σύνορα με τη Συρία και το Ιράκ …Εκεί που αν τολμήσεις να περάσεις χωρίς άδεια η Τουρκική Στρατοχωροφυλακή ρίχνει στο Ψαχνό !

Επτακόσια ογδόντα ένα χιλιόμετρα τείχους, από τα συνολικά 911  που έχουν προγραμματισθεί, ανήγειρε η Τουρκία κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία. σύμφωνα με την Κρατική TRT

Το τείχος που ως γνωστό « Το Τουρκικό Σινικό Τείχος» που σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές κατασκευάσθηκε για λόγους ασφαλείας, αποτελείται από τσιμεντένια μπλοκ πάχους δυο μέτρων, είναι ύψους τριών μέτρων και   είναι το τρίτο μακρότερο τείχος  του κόσμου έπειτα  από το  Σινικό τείχος  των 8  χιλιάδων  850 χιλιομέτρων  και  του τείχους που σχεδιάζεται να αναγερθεί  ανάμεσα  στα σύνορα  των ΗΠΑ με το Μεξικό με μήκος τα να κυμαίνεται στα  3 χιλιάδες 500 χιλιόμετρα.

Το τείχος εκτείνεται κατά μήκος των συνόρων, στις επαρχίες Χατάι, Κιλίς, Σανλιούρφα, Μαρντίν, Σιρνάκ και Γκαζιαντέπ και η κατασκευή του ξεκίνησε το 2015 και έχει ήδη ολοκληρωθεί!

Δεν πειράζει καρντάσια για τα ζόρια υπάρχει και το Ζορέξ …Οι Τούρκοι βέβαια ανάρτησαν και εικόνες απο την χθεσινή επίσκεψη στο Ποτάμι του Α/ΓΕΕΘΑ που είναι και η συμπάθειά τους