78 χρόνια από την Απελευθέρωση της Μεγίστης. & το μήνυμα Ηχηρό …Ποτέ ξανά Κατοχή (φωτό & video)

78 χρόνια συμπληρώνονται από την απελευθέρωση της Νήσου Μεγίστης  και οι Ένοπλες Δυνάμεις με δυναμική παρουσίαση έστειλαν Ηχηρό μήνυμα σε όσους Τολμούν να αμφισβητούν την Κυριαρχία του Καστελόριζου στην  Εσχατιά τς Ελλάδος !

Στο νησί και στις εκδηλώσεις απελευθέρωσης παρέστησαν  σήμερα ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος

Ο Υπουργός παρακολούθησε το πρωί την Ακολουθία του Αγιασμού στα σχολεία της νήσου και στη συνέχεια την Πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης.

Ακολούθως μετέβη στο Ηρώο και κατέθεσε στέφανο, ενώ συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μεγίστης κ. Γεώργιο Σαμψάκο, εκπροσώπους τοπικών φορέων και κατοίκους του νησιού.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επιβιβάστηκε στην Πυραυλάκατο (ΤΠΚ) «ΡΟΥΣΣΕΝ» που περιπολεί στην περιοχή και συνομίλησε με τα μέλη του πληρώματος. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Στρατόπεδο Δυνάμεως Αμύνης Νήσου (ΔΑΝ) Μεγίστης όπου ενημερώθηκε σχετικώς με την αποστολή και το έργο της.

Εδώ  τους Υποδέχθηκαν οι Φρουροί της Νήσου με Εντυπωσιακή παρουσία σε  Εξοπλισμό και Ιματισμό !!

Στο Καστελλόριζο βρέθηκε η Βουλευτής Δωδεκανήσου της  Ν.Δ., Μίκα Ιατρίδη, μαζί με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Μεγίστης για την 78η επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού.

Με την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων, η Μίκα Ιατρίδη έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Απέναντι σε κάθε είδους πρόκληση, το μήνυμα που στέλνουμε οι Δωδεκανήσιοι είναι σαφές και ξεκάθαρο.

Τα σύνορα της Ελλάδας είμαστε εμείς, οι μόνιμοι κάτοικοι του Καστελλόριζου και όλου του Αιγαίου, που ζούμε σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο!