Δοκιμή πυραύλου Κρουζ έως τα (1.500χλμ) από τη Βόρεια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα δοκίμασε νέο πύραυλο Κρουζ μεγάλου βεληνεκούς ικανό να πλήξει μεγάλο μέρος της Ιαπωνίας, μετέδωσαν τη Δευτέρα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι δοκιμές του Σαββατοκύριακου είδαν πυραύλους να ταξιδεύουν έως και 1.500 χιλιόμετρα (930 μίλια), ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Υποδεικνύει ότι η Βόρεια Κορέα εξακολουθεί να είναι ικανή να αναπτύξει όπλα παρά τις ελλείψεις τροφίμων και την οικονομική κρίση. Ο αμερικανικός στρατός δήλωσε ότι οι τελευταίες δοκιμές αποτελούσαν απειλές για τη διεθνή κοινότητα και η γειτονική Ιαπωνία δήλωσε ότι είχε «σημαντικές ανησυχίες».

Μια φωτογραφία στη βορειοκορεατική εφημερίδα Rodong Sinmun έδειξε έναν πύραυλο να εκτοξεύεται από ένα όχημα εκτόξευσης, ενώ ένα άλλο βλήμα είναι σε οριζόντια πτήση.

Οι πύραυλοι είναι «ένα στρατηγικό όπλο μεγάλης σημασίας», ανέφερε η υπηρεσία KCNA. Πρόσθεσε ότι οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή, με τους πυραύλους να χτυπούν τους στόχους τους πριν πέσουν στα χωρικά ύδατα της Βόρειας Κορέας.

<Είναι ο πρώτος πύραυλος κρουζ μεγάλου βεληνεκούς της χώρας που θα μπορούσε ενδεχομένως να φέρει πυρηνική κεφαλή, σύμφωνα με τον αναλυτή της Βόρειας Κορέας Ανκίτ Πάντα.