Άφιξη του 7ου Rafale στην 114 ΠΜ και… 2 Viper F-16 στην 115ΠΜ …

Το 7ο Rafale είναι έτοιμο να αναχωρήσει για την Ελλάδα. Έχει ήδη βαφτεί με τα ελληνικά χρώματα, έχει τοποθετηθεί το εθνόσημο, πετά με Έλληνες πιλότους και αναμένεται να προσγειωθεί στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα στο τέλος Σεπτεμβρίου.

To 7o μαχητικό αεροσκάφος Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας σε  δοκιμαστική πτήση στο Bordeaux Mérignac

Αλλά η άφιξη των νέων Rafale δεν σταματά εδώ, αφού στην πρόσφατη  συνάντηση που είχε  στην Πράγα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Γάλλο ομόλογό του συζητήθηκε και το θέμα της πιθανής  επίσπευσης της παραλαβής και άλλων Rafale….Δύο ακόμη είναι πολύ πιθανόν να έρθουν στην Ελλάδα τον Οκτώβριο

Αλλά η προσπάθεια υπεροχής της Πολεμικής μας Αεροπορία δεν τελειώνει με την άφιξη των νέων Rafale. Δύο αναβαθμισμένα σε Viper F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας πρόκειται σε λίγες ημέρες να προσγειωθούν στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα και να αναλάβουν, δράση στο Αιγαίο: «Θα είναι έτοιμα για δράση», όπως έλεγε ανώτατος επιτελής.

Τα δύο F-16 Viper αναβαθμίστηκαν στην ΕΑΒ, έγιναν σε αυτά οι δοκιμές από Αμερικανούς πιλότους και παραδίδονται «έτοιμα για επιχειρησιακές αποστολές» στην Πολεμική Αεροπορία.

ΒηματοδότηςΠερισσότερα Άρθρα