Πόσα από τα 13 Υποβρύχια που έχει στην διάθεση της η Τουρκία είναι ετοιμοπόλεμα και διαθέσιμα και πότε απέπλευσαν και πήγαν ακριβώς που ; Δεν μας λένε κάποιοι που επεξεργάζονται Σενάρια και δεν καταλαβαίνουμε το Γιατί ;
Μια αγέλη Τούρκικων Υποβρυχίων τύπου “209” ! Απο αυτά που …Τρομάξαμε αλλά έπλεαν Νοτιοανατολικό Αιγαίο και όχι στην Λήμνο και στη Σαμοθράκη !
Αν υπάρχει είδηση υπάρχει και το υποθαλάσσιο πλου των Τούρκικων Υποβρυχίων και όχι Γενικότητες ,ούτε και έγινε κάποια παραβίαση των Χωρικών μας Υδάτων κατά την διάρκεια της Ασκήσεως “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016”
Αν δε τα Τούρκικα Υποβρύχια έρθουν αντιμέτωπα με τα Ελληνικά Υπερσύγχρονα & τελευταίου τύπου 214 τα καλύτερα Συμβατικά Υποβρύχια στο Κόσμο μετά τα Πυρηνικά είναι χαμένα από χέρι!
Δηλαδή για να καταλάβουμε οργώνουν λένε κάποιοι τα Τούρκικα Υποβρύχια το Αιγαίο που έπλεαν στα Διεθνή Ύδατα ,Νότια της Κρήτης και στο Ανατολικό Αιγαίο ;
Εκτός αν συνέβη και μας το απέκρυψαν …Αλλά κατά την διάρκεια της “ΤΑΜΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ” ,Αυτά ήταν τα Πολεμικά Σκάφη της Τουρκίας έπλεαν στα νερά του Αιγαίου στην Επιφάνεια ,ενώ στο βυθό δεν υπήρχε τίποτε!
Την ώρα που τα Ελληνικά μπορούν να παραμείνουν στο βυθό χωρίς ανάδυση και χωρίς ανεφοδιασμό για μήνες ; Το Τούρκικο Πλοίο το Συλλογής Πληροφοριών ÇANDARLI (A-588)
Δεν γνωρίζουμε από που ήρθε η είδηση και τι ακριβώς εξυπηρετεί αλλά κατά τη διάρκεια της Ασκήσεως της “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016 ” τα μόνα Πολεμικά Σκάφη που έβγαλε η Τουρκία ήταν Η Κορβέτα TCG Heybeliada (F-511) & το Συλλογής Πληροφοριών ÇANDARLI (A-588)
Για να καταλάβουν και κάποιοι τι εννοούμε Αν τα Τούρκικα τολμήσουν να βρεθούν αντιμέτωπα με Ελληνικά Υ/Β στο βυθό του Αιγαίου … Παραθέτουμε κάποιες από τις δυνατότητες του Υ/Β ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ και των Υποβρυχίων του τύπου “214”
Το Υ/Β «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» έχει μήκος περίπου 65 μέτρα και στην επιφάνεια εμφανίζει εκτόπισμα περίπου 1.700 τόνων. Το πλήρωμα αποτελείται συνήθως από 27 άτομα, αλλά υπάρχει επιπλέον χώρος για τη μεταφορά έως οκτώ δυτών. «Το Υ/Β κάνει καρτέρι, όχι δίωξη»:
Στην επιφάνεια του νερού έχει μέγιστη ταχύτητα 12 κόμβων, ενώ εν καταδύσει η μέγιστη ταχύτητα είναι 21 κόμβοι. Η εμβέλειά του θα πρέπει να είναι πάνω από 10.000 ναυτικά μίλια.
Το μέγιστο βάθος κατάδυσής του είναι μυστικό, αλλά συνήθως αναφέρεται σε περίπου 400 μέτρα. Σε βάθος πάνω από 700 μέτρα, το υποβρύχιο δεν θα μπορούσε πιθανότατα να αντέξει την πίεση του νερού.
Ο «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» είναι εξοπλισμένος με μια ποικιλία από αισθητήρες που τους επιτρέπουν να συλλέξει πολύτιμες πληροφορίες. Αυτές καταλήγουν στο διαμέρισμα διευθύνσεως, στο οποίο βρίσκονται δυο ντουζίνες πολυλειτουργικές οθόνες.
Ενεργητικά και παθητικά συστήματα σόναρ που καλύπτουν όλες τις σχετικές περιοχές συχνοτήτων επιτρέπουν τον εντοπισμό των πλοίων, υποβρυχίων, άλλων πηγών θορύβου, όπως τορπίλες για παράδειγμα, και πιθανά υποβρύχια εμπόδια που βρίσκονται στην άμεση και ευρύτερη περιοχή γύρω από το υποβρύχιο.
Το Υ/Β είναι σε θέση να ελέγχει έως και 800 χλμ. ακτών. Οι αισθητήρες σόναρ είναι εγκατεστημένοι στο ολοκληρωμένο σύστημα σόναρ Atlas Elektronik DBQS-40. Επίσης, συνεχώς παρακολουθούνται οι ιδιοθόρυβοι του υποβρυχίου.
Οι από τον πύργο του Υ/Β ανασυρόμενοι αισθητήρες όπως το οπτρονικό OMS 100 από την Carl Zeiss Optronics και το περισκόπιο SERO400 από τον ίδιο κατασκευαστή παρέχουν οπτικές πληροφορίες από την κάμερα υψηλής ευκρίνειας, κάμερα TV, υπέρυθρη κάμερα ή ψηφιακή κάμερα, κάνοντας ακριβείς μετρήσεις αποστάσεων με τη χρήση λέιζερ.
Οι κεραίες για ασύρματη επικοινωνία σε διάφορες περιοχές κυμάτων, καθώς και μέσω δορυφόρου [SATCOM] και τερματικού Link 11, επιτρέπουν την ενσωμάτωση του Υ/Β σε άλλες επιχειρήσει με τρίτους.
Αναδιπλούμενες και ανασυρόμενες κεραίες για την επικοινωνιακή αναγνώριση είναι επίσης επί του σκάφους, όπως αισθητήρες που μπορούν να ανιχνεύουν αν το υποβρύχιο εντοπίστηκε από μια ακτίνα ραντάρ.
Οπλισμός
Το Υ/Β «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» έχει οκτώ τορπιλοσωλήνες [Τ/Σ] διαμετρήματος 533 χιλιοστών. Ο Τ/Σ πλημμυρίζει με νερό και η τορπίλη χρησιμοποιεί την δική της δύναμη για να κινηθεί.
Οι Τ/Σ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για όλες τις συμβατικές τορπίλες κατάλληλου διαμετρήματος που χρησιμοποιούνται από το Π.Ν., ανεξάρτητα από το αν είναι ελαφρές ή βαριές τορπίλες και αν κατευθύνονται ενσύρματα ή έχουν τη δική τους ανίχνευση.
Δεδομένου ότι οι πύραυλοι Κρουζ έχουν αποκτήσει όλο και μεγαλύτερη σημασία για τον οπλισμό των υποβρυχίων κατά τις τελευταίες δεκαετίες, η HDW είχε προσφέρει ειδικά για τους χρήστες της κατηγορίας των Υ/Β U214 ένα σύστημα εκτόξευσης πεπιεσμένου αέρα.
Με τη βοήθεια του πεπιεσμένου αέρα, μπορεί να απολυθεί ένα κοντέινερ πυραύλου έξω από το σκάφος. Τα συστήματα πεπιεσμένου αέρα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν και για τις τορπίλες. Αυτό έχει το πλεονέκτημα ότι το Υ/Β «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» είναι πιο δύσκολο να εντοπιστεί κατά τη διάρκεια της χρήσης των όπλων του.
Θεϊκοί δαίμονες χάρισαν στον Ποσειδώνα το παντοδύναμο όπλο του: Την τρίαινα Το σύστημα του πεπιεσμένου αέρα είναι σχεδιασμένο έτσι, ώστε να μπορεί να εκτοξεύσει μεσαίους πυραύλους Κρουζ.
Το Υ/Β «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» είναι σε θέση να Εκτοξεύσει έναν Sub-Harpoon με βάρος μόλις 700 κιλά σε μια εμβέλεια από περίπου 130 χλμ. Οι εν λόγω πύραυλοι μπορεί να αξιοποιηθούν εναντίον στόχων στη θάλασσα και σταθερών στόχων στη ξηρά.
Για την εκτόξευση ενός βαρύ πυραύλου Κρουζ, το Υ/Β πρέπει να έχει τροποποιηθεί κατάλληλα. “Άγνωστο “παραμένει εάν το Υ/Β «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» είναι σε θέση να εξαπολύσει έναν πύραυλο βάρους 1.500 κιλών…αλλά τίποτε δεν είναι σίγουρο!
Ο πρότυπος οπλισμός του Υ/Β αποτελείται από 16 όπλα – ένα μείγμα από τορπίλες και πυραύλους. Το Υ/Β μπορεί να εξοπλιστεί και με τορπίλες για επιθέσεις πέρα από το ορίζοντα στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Αυτές οι τορπίλες μπορούν να ελεγχθούν ενσύρματα.
Το Πολεμικό Ναυτικό έχει ενημερωθεί και διαπραγματευτεί με εταιρίες των Ηνωμένων Πολιτειών, από κλιμάκιο της εταιρίας Raytheon, σχεδόν παράλληλα με την σύμβαση απόκτησης των Υ/Β Κλάσεως U214, όσον αφορά όπλα για τα υποβρύχια αυτής της κατηγορίας.