Αυτή ειναι η Μαύρη Χήρα που αιματοκύλησε το Βολγκογκράντ !

Ταυτοποιήθηκε η βομβίστρια αυτοκτονίας, που πραγματοποίησε την επίθεση στο Βολγκογκράντ

Αρχηγός μαχητών ο άνδρας της σκοτώθηκε το Μάρτιο του 2011 σε επειχείρηση των Ρωσικών Ειδικών Δυνάμεων

Ταυτοποιήθηκε η βομβίστρια αυτοκτονίας, που πραγματοποίησε την επίθεση στο Βολγκογκράντ

Πηγή στις αστυνομικές αρχές ανέφερε ότι η ταυτότητα της βομβίστριας αυτοκτονίας, που πραγματοποίησε σήμερα την τρομοκρατική επίθεση στο Βολγκογκράντ, έχει προκαταρκτικά προσδιοριστεί.

«Σύμφωνα με μία εκδοχή, την τρομοκρατική επίθεση μπορεί να πραγματοποίησε η κάτοικος του Νταγκεστάν Οξάνα Ασλάνοβα», – ανέφερε η πηγή.

Η Οξάνα Αλμπέρτοβνα Ασλάνοβα γεννήθηκε στις 18 Ιουνίου του 1987 στην περιφέρεια Τιουμέν. Ήταν παντρεμένη με έναν αρχηγό μαχητών, ο οποίος σκοτώθηκε στη διάρκεια ειδικής επιχείρησης στις 18 Μαρτίου του 2011. Είναι καταζητούμενη ως ύποπτη για οργάνωση τρομοκρατικών επιθέσεων στην Κεντρική Ρωσία από τον Ιούνιο του 2012.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών, η ισχύς της βόμβας που εξερράγη στο Βολγκογκράντ ήταν ισοδύναμη με 10 χιλιόγραμμα ΤΝΤ. Από το ωστικό κύμα έσπασαν τα τζάμια του πρώτου και του δεύτερου ορόφων του κτηρίου του σιδηροδρομικού σταθμού. Οι εγκληματολόγοι λένε ότι τα θύματα θα ήταν περισσότερα, αν δεν ήταν οι αστυνομικοί, οι οποίοι σταμάτησαν την ύποπτη γυναίκα. Σχολιάζει ο επίσημος εκπρόσωπος της Ανακριτικής Επιτροπής της Ρωσίας Βλαντίμιρ Μάρκιν:

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, την έκρηξη προκάλεσε μία βομβίστρια αυτοκτονία, η οποία όταν πλησίασε το πλαίσιο του ανιχνευτή μετάλλων και είδε έναν αστυνομικό, εκνευρίστηκε και έθεσε σε λειτουργία τον εκρηκτικό μηχανισμό. Απ’ ότι φαίνεται, τα θύματα θα μπορούσαν να είναι πολύ περισσότερα, αν δεν λειτουργούσε το λεγόμενο σύστημα περίφραξης στο σιδηροδρομικό σταθμό, το οποίο δεν επέτρεψε στη βομβίστρια αυτοκτονίας να εισέλθει μέσα από το πλαίσιο του ανιχνευτή μετάλλων στο χώρο αναμονής, όπου εκείνη τη στιγμή βρισκόταν μεγάλος αριθμός επιβατών, μεταξύ άλλων λόγω της καθυστέρησης τριών τρένων.

Την ταυτότητα της ύποπτης θα προσδιορίσουν σύντομα. Τα λείψανά της έχουν σταλεί για γενετική ανάλυση. Ήδη έγινε γνωστό, ότι μεταξύ των νεκρών υπάρχει ένα παιδί. Παιδιά υπάρχουν και μεταξύ των τραυματιών. Τώρα τους παρέχεται η απαραίτητη ιατρική βοήθεια. Το Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων έστειλε στο Βολγκογκράντ ειδικό αεροπλάνο με γιατρούς και πρόσθετο εξοπλισμό για την παροχή βοήθειας στους τραυματίες. Ορισμένοι τραυματίες θα μεταφερθούν για θεραπεία στη Μόσχα.

Από 1 έως 3 Ιανουαρίου στην περιφέρεια Βολγκογκράντ θα κηρυχθεί πένθος για τους νεκρούς.
: http://greek.ruvr.ru/2013_12_29/257478090/Περισσότερα Άρθρα