Αυτόν εδώ τον Σύμβουλο που τον βρήκαμε; …Δείτε τι απαντάει ο Σύμβουλος του Ερντογάν στη «Κουλτούρα του Ναυάρχου»»

Αλέξανδρος Διακόπουλος, αντιναύαρχος ε.α.  σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Κυριάκου Μητσοτάκη σε  συνέντευξη στην «αντιπολιτευόμενη» εφημερίδα «Έθνος».

Τι είπε, μεταξύ άλλων; Ότι οι Έλληνες δεν έχουμε…κουλτούρα για επωφελείς συμβιβασμούς στα εθνικά θέματα!

«Στην Ελλάδα, ιστορικά και κοινωνικά αν θέλετε, δεν είναι εμπεδωμένη η νοοτροπία του συμβιβασμού και της συναίνεσης, ειδικά σε θέματα που προσεγγίζουμε με συναίσθημα και όχι με λογική.

Αυτό το έχουμε πληρώσει ιστορικά και στο εσωτερικό με τους εμφύλιους πολέμους και στις διεθνείς μας σχέσεις με χαμένες ευκαιρίες για επωφελείς συμβιβασμούς σε εθνικά θέματα.

Υπάρχει και μια άγνοια ή ημιμάθεια σε ό,τι αφορά το Διεθνές Δίκαιο, που αναπαράγεται μέσω των ΜΜΕ και των κοινωνικών δικτύων Η κουλτούρα του Διεθνούς Δικαίου είναι μια κουλτούρα συμβιβασμού. .

Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού μας ζητάει να απεμπολίσουμε τα εθνικά μας δικαιώματα σε μια…«κουλτούρα» συμβιβασμού με τους Τούρκους…Μόνο που οι Τούρκοι έχουν άλλη γνώμη

Στη λογική του «καζάν-καζάν» που έχει θέσει η Τουρκία και ο Ερντογάν. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν ο ομόλογός του Τούρκος σύμβουλος εθνικής ασφαλείας έλεγε ότι έπρεπε η χώρα του να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να αναγνωρίσει την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ της Ελλάδας!

Τι απαντάει ΄όμως ο Τούρκος Σύμβουλος του Ερντογάν στη λογική του Ναυάρχου …Περί Κουλτούρας συμβιβασμού …

Η Τουρκία θα θεωρήσει ως Casus Belli επίθεση της Ελλάδας σε ερευνητικό σκάφος στην Μεσόγειο, ενώ προειδοποιεί πως το Ισραήλ θα πληρώσει βαρύ τίμημα αν τολμήσει να επιτεθεί σε τουρκικά σκάφη.

Αυτό δήλωσε ο Μεσούτ Χακκί Τζασίν-σύμβουλος του προέδρου Ερντογάν σε συνέντευξη του…


Διάφορα Άρθρα