Α/ΓΕΕΘΑ : «Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση στον Έβρο …Λες και είμαστε σε πόλεμο»

Από άκρη σε άκρη σαρώνουν το δάσος της Δαδιάς η υπηρεσία πληροφοριών και το ανακριτικό της Πυροσβεστικής, αναζητώντας τα ευρήματα και στοιχεία για τι αιτίες και ποιοι είναι αυτοί  που έκαψαν τον Έβρο

«Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση λες και είμαστε σε πόλεμο», ήταν τα πρώτα λόγια του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, όταν έφθασε στον Εβρο το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Το ξημέρωμα της επόμενης ημέρας (Τρίτη 22 Αυγούστου) προμηνυόταν εφιαλτικό.

Οι Φωτιέες που ξέσπασαν στην Αλεξανδρούπολη έδειχναν ότι είχαν κατεύθυνση σε δύο συγκεκριμένες αποθήκες πυρομαχικών του Στρατού, στις περιοχές του Αβαντα και της Παλαγίας. Οταν το ελικόπτερο ΝΗ-90 της Αεροπορίας Στρατού προσγειώθηκε με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στην Αλεξανδρούπολη, το πρώτο μέλημα ήταν η διασφάλιση των συγκεκριμένων αποθηκών.

Ανεξάρτητα από υποψίες και θεωρίες, που αναπτύσσονται τις τελευταίες ημέρες και φτάνουν στα όρια της συνωμοσίας, η Αλεξανδρούπολη γεωστρατηγικά θεωρείται ως η «Σούδα του Βορρά», κάτι που έχει αναφερθεί και από την επίσημη αμερικανική διπλωματία.

Η ενημέρωση αφορούσε κυρίως το επίπεδο ετοιμότητας. Οι αντιπυρικές ζώνες, που σε ορισμένα σημεία ήταν πλάτους ακόμη και 200 μέτρων, μαζί με τις απαραίτητες αποψιλώσεις, είχαν δημιουργηθεί με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και είχαν συντηρηθεί.

Οι Αρχές και ειδικά το ανακριτικό της Πυροσβεστικής έχουν βάσιμες υποψίες ότι στη Δαδιά τα πράγματα είναι διαφορετικά και ότι εδώ υπάρχει πρόθεση και οργάνωση. Το πρώτο που ενισχύει αυτές τις υποψίες είναι οι δεκαπέντε διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς που εκδηλώθηκαν στη νοητή ευθεία μεταξύ Δαδιάς και Αλεξανδρούπολης.Περισσότερα Άρθρα

  • WHO DARES WINS

    ….Σε πόλεμο…και μετράμε μόνο…»ΑΠΩΛΕΙΕΣ»…ε’ κύριε Α/ΓΕΕΘΑ…?