Ακυρώθηκε το TLP της Ισπανίας …Επιστρέφουν οι Κεραυνοί της 330Μοίρας της 111ΠΜ

 Ακυρώθηκε το Tactical Leadership Program (TLP), στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας  λόγω αυξημένων κρουσμάτων Covit 19 στις Αεροπορικές Νατοικές Αποστολές και Μαχητικά μας  όπως και όλη η αποστολή  επιστρέφουν άμεσα στη Βάση

Αναφορικά με την ελληνική αεροπορική αποστολή στην τρέχουσα σειρά δραστηριότητας στη μεγαλύτερη εκπαιδευτική δραστηριότητα του ΝΑΤΟ, το πρόγραμμα Tactical Leadership Program (TLP), στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας να αναφέρουμε τα παρακάτω, ΑΠΟΛΥΤΩΣ εξακριβωμένα:

* Από πλευράς της ΠΑ συμμετείχε η 330 Μοίρα «Κεραυνός» με 6 F-16C/D Block 30 και το αντίστοιχο ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό.

* Οι Ισπανοί διοργανωτές αποφάσισαν να διακόψουν την εκπαιδευτική διαδικασία καθώς σημειώθηκε υψηλός αριθμός κρουσμάτων COVID-19 σε όλες τις συμμετέχουσες αποστολές.

* Στην ελληνική αποστολή εντοπίστηκαν 2 στελέχη, θετικοί στον κορονοϊό και άλλοι 4 πιθανοί, που απαιτούσαν παρακολούθηση και μπήκαν άμεσα σε καραντίνα.

* Το μεσημέρι της Παρασκευής 20-11 αναχώρησε C-130H της 356 ΜΤΜ σε ειδική διαμόρφωση με δύο ειδικούς φορητούς θαλάμους αρνητικής πίεσης για αερομεταφορά τέτοιων περιπτώσεων και το κατάλληλα εκπαιδευμένο και με ειδικές στολές ιατρικό/νοσηλευτικό προσωπικό του 251 ΓΝΑ για να μεταφέρει τους παραπάνω έξι στην Ελλάδα.

* Το μεσημέρι επίσης επέστρεψαν στην 111ΠΜ τα 6 μαχητικά αεροσκάφη.

* Σήμερα Σάββατο 21-11, νωρίς το πρωί θα αναχωρήσει άλλο C-130 για να μεταβεί στην Ισπανία και να παραλάβει το σύνολο των υπολοίπων της αποστολής με όλα τα υλικά και τις αποσκευές.

Με πληροφορίες απο το ptisidiastima.com