Η «Αλλαγή των Κομάντο» στη Διοίκηση της ΣΜΥ …Υπό βροχή!! (vid)

Παρουσία το Γενικού Επιθεωρητή Στρατού-Διοικητή Δόγματος και Εκπαίδευσης  Αντιστράτηγου Αναστάσιος Α. Σπανού ,πραγματοποιήθηκε η Αλλαγή της Διοίκησης στη ΣΜΥ …Εν μέσω βροχής!

Ο Αντιστράτηγος Αναστάσιος Α. Σπανός γεννήθηκε το 1964 στο Πράσινο Αλιβερίου Ευβοίας. Εισήλθε το 1982 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1986 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού του Πεζικού.

Τον Μάρτιο του 2021 προήχθη σε Αντιστράτηγο και τοποθετήθηκε Διοικητής του Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR στο πλαίσιο του οποίου διεξήχθη η άσκηση STEADFAST LEDA-21 με ρόλο του Στρατηγείου για πρώτη φορά Multi-Corps Land Component Command (MC-LCC), [Διοίκηση Πολλαπλών (Οργανικών) Σωμάτων Στρατού].

Την 17 Ιανουαρίου 2023, κατόπιν απόφασης του ΚΥΣΕΑ, του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Γενικού Επιθεωρητή Στρατού-Διοικητή Δόγματος και Εκπαίδευσης.

Η σημερινή αλλαγή της Διοίκησης της ΣΜΥ πραγματοποιήθηκε από τον Παραδίδων Υποστράτηγο των Ειδικών Δυνάμεων Τυλιγαδά Σαράντο, στον προερχόμενο απο την Διοίκηση της 32η Ταξιαρχίας Πεζοναυτών Ταξίαρχο Κορέλη Ιωάννη κάτω απο βροχή που ουδόλως επηρέασε τη Στρατιωτική Τελετή  των Κομάντο !

Συγκινημένος ο παραδίδων Στρατηγός Τυλιγαδάς δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους τον στήριξαν στο έργο του στην εκτέλεση της Αποστολής του …Αλλά ευχαρίστησε και τους γονείς των Σπουδαστών που του εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους (Τα αγόρια και τις Κόρες όπως είπε χαρακτηριστικά )

Οι Σπουδαστές της Σχολής έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό και η Παρέλαση τους εν μέσω βροχής ,εντυπωσίασαν τον Αντιστράτηγο Σπανό απέδωσε τα εύσημα στον Επικεφαλής Αντισυνταγματάρχη (ΠΖ) Καραθανάση που ήταν η ψυχή της Τελετής !

Στην Αλλαγή της Διοίκησης ήταν ΄παρόντες  και οι αρχές της Πόλης των Τρικάλων που έδειξε τους στενούς δεσμούς που έχουν οι κάτοικοι με τη Σχολή και αυτό είναι ότι το καλύτερο !Αντάμωσαν οι Φίλοι απο τα παλιά με τον Στρατηγό Γκαγκαστάθη να αποχαιρετά συγκινημένος τον Υποστράτηγο Τυλιγαδά ,ευχόμενος τα καλύτερα στη Καριέρα του!!

Με το καλημέρα οι  ευχές της Εκκλησίας απο τον Σεβασμιότατο στον νέο Διοικητής της Σχολής που ξεκινά με τις καλύτερες  προϋποθέσεις!

Δεν θα μπορούσε να λείπει ο Πρόεδρος των Αποφοίτων της ΣΜΥ και νεοκλεγείς στο Δ.Σ της ΕΑΑΣ Υπολοχαγός .ε.α  Στέφος Ευάγγελος!

Για μια ακόμη φορά παρόντες και οι Έφεδροι Αξιωματικοί της Θεσσαλίας που έχουν  μια ιδιαίτερη σχέση με τη Σχολή.Περισσότερα Άρθρα