Αλλάζει η Δομή της Α/Α της Τουρκίας με την αγορά των S-400 … Τι θα συμβεί με τα Τούρκικα F-16;

Αλλαγή της Δομής της Α/Α  ανάλογη του νέου Αντιαεροπορικού συστήματος των Τ.Ε.Δ. : Σύστημα  Πυραυλικής Αμύνης S-400

Τα δύο συστήματα αεράμυνας S-400 που αγοράστηκαν από την Ρωσία, θα βρίσκονται εντός των Τ.Ε.Δ. υπό την στέγη της δομής ¨Σύνταγμα Πυραυλικής Αμύνης S-400¨.

Το σύνταγμα θα αποτελείται από δύο τάγματα και 4 λόχους. Οι ΤΕΔ θα εγκαταστήσουν σε διαφορετικά σημεία της χώρας τα τάγματα των S-400, με το καθένα εξ αυτών να έχει 72 πυραύλους, συνολικά δηλαδή 144.

Σύμφωνα με το κείμενο του Μουράτ Γκιουργκέν από την εφ. Habertürk,  κάθε σύστημα S-400, περιλαμβάνει την ράμπα των πυραύλων που ονομάζεται ¨lançer¨ (εκτοξευτής ), το ραντάρ μεγάλου βεληνεκούς που ονομάζεται  ¨μεγάλο πουλί¨, το ραντάρ εμπλοκής που κατευθύνει τους πυραύλους και λέγεται ¨ταφόπλακα¨   ( Radar εγκλωβισμού) και το κέντρο Διοίκησης και  ελέγχου με την κωδική ονομασία ¨55Κ6Ε¨.

Όλα τα στελέχη και τα παρελκόιμενα  που  απαρτίζουν  το Α/Α  σύστημα είναι τοποθετημένα πάνω σε τροχοφόρα οχήματα. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η άμεση μεταφορά -μετακίνηση  του  Συστήματος σε περιόδους κρίσεων.

Σύμφωνα με τον παρόντα σχεδιασμό σε κάθε λόχο θα υπάρχουν 8 Εκτοξευτές , σε κάθε τάγμα 18 και συνολικά θα υπηρετούν 36 εκτοξευτές  Κάθε ράμπα έχει την δυνατότητα εκτόξευσης 4 πυραύλων. Έτσι οι πύραυλοι που είναι έτοιμοι να εκτοξευτούν την ίδια στιγμή φτάνουν τους 144.

Το σύστημα των S-400 θα είναι εντός των ΤΕΔ. Δεν θα είναι ενταγμένο στο Α/Α σύστημα του ΝΑΤΟ και δεν υπάρχει θέμα ελέγχου του από την Ρωσία.

Η ρωσική αμυντική βιομηχανία Rostech, είχε ανακοινώσει πως η Τουρκία αγόρασε από την Ρωσία  4 αμυντικά συστήματα S-400, έναντι 2,5 δις $ και ότι πλέον είχε απομείνει μόνο η έγκριση της τελευταίας μορφής των εγγράφων.

Η Τουρκία που είναι η πρώτη χώρα του ΝΑΤΟ που αγοράζει το σύστημα S-400 από την Ρωσία, θα πληρώσει το 1,375 δις με δάνειο απΗ πρώτη μεταφορά των S-400 σχεδιάζεται να γίνει τον Μάρτιο του 2020.ό την Ρωσία και το 1,125 μετρητοίς.

Μετάφραση απο τα   TourkikaNea.gr

Σχόλιο Βετεράνου : Το  A/A Σύστημα S-400  αναμένεται οτι  θα έρθουν  στην Τουρκία περί  το 2020…Άγνωστο είναι όμως πότε και πως θα αρχίσει η εκπαίδευση του προσωπικού!

Ενώ πρέπει μετά την Παραλαβή να γίνει η πρώτη αξιολόγηση σε Τακτική ρεαλιστική εκπαίδευση και Βολή πριν το Σύστημα να ενταχθεί σε ενεργό Υπηρεσία …Και η Εκπαίδευση των Τεχνικών Στελεχών,αλλά  και των Αξιωματικών Τακτικού Ελέγχου που θα επανδρώσουν τις Μονάδες !

Επίσης το σοβαρότερο πρόβλημα για τους γνωρίζοντες  που πρέπει να λυθεί άμεσα είναι ο εντοπισμός των Εχθρικών και διαχωρισμός των Μαχητικών ειδικά των F-16 απο σύστημα που έχει κατασκευαστεί έτσι ώστε να εμπλέκει αυτόματα τα Μαχητικά F-16 !