Οι Αμερικανοί αγοράζουν πυρομαχικά αξίας 25 εκ $ απο την …Ελλάδα για την Ουκρανία !!

Ήδη η απόφαση για την πώληση πυρομαχικών έχει περάσει από την Βουλή, από το Υπουργικό Συμβούλιο και από τα αρμόδια στρατιωτικά όργανα.

Το ότι στο ΚΥΣΕΑ συζητήθηκε το Λαθρομεταναστευτικό και οι τρόποι αντιμετώπισης των αυξανόμενων ροών το γνωρίζετε. Εκείνο που πιθανόν να μην γνωρίζετε είναι ότι το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε να πωλήσει όπλα στους… Αμερικανούς, μας ενημερώνει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Για την ακρίβεια να πωλήσει πυρομαχικά. Μα καλά θα πείτε οι Αμερικανοί δεν είναι αυτοί που κυρίως μας πωλούν όπλα και πυρομαχικά; Ναι, αλλά αυτή τη φορά θα τους πωλήσουμε εμείς πυρομαχικά αξίας 25 εκατ. δολαρίων.

Ήδη η απόφαση για την πώληση πυρομαχικών έχει περάσει από την Βουλή, από το Υπουργικό Συμβούλιο και από τα αρμόδια στρατιωτικά όργανα.

Τι είδους πυρομαχικά όμως είναι αυτά και τι θα τα κάνουν οι Αμερικανοί; Πρόκειται για πυρομαχικά από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού (που έτσι και αλλιώς δεν χρειάζονται), δηλαδή δεν αφήνουν κενό στην άμυνα της χώρας, τη στιγμή που οι Αμερικανοί ζήτησαν από όλες τις χώρες- μέλη του ΝΑΤΟ να αγοράσουν από αυτές οπλικά συστήματα για να τα στείλουν, κατά πάσα πιθανότητα, στην Ουκρανία. Έτσι είμαστε συνεπείς και με τις συμμαχικές υποχρεώσεις μας.

 Περισσότερα Άρθρα

  • ChrisCDDD

    Πυρομαχικά από τα αποθέματα του Ελληνικού Στρατού που και έτσι και αλλιώς δεν χρειάζονται;
    Αφού δεν χρειάζονται γιατί τα αγοράσαμε;
    Ή μήπως ήταν χρήσιμα όταν τα αγοράσαμε αλλά… η χώρα άλλαξε τοποθεσία στον πλανήτη ή γείτονες οπότε πλέον τι να τα κάνεις απέναντι σε Ελβετούς, Βέλγους κλπ;
    Να υποθέσω ότι κάτι άλλο ήθελε να πει ο αρθρογράφος π.χ. ότι λήγουν σύντομα;