Αναδρομικό χαράτσι 300 ευρώ στις Συντάξεις για τα Στελέχη των Ε.Δ και Σ.Α!

Αναδρομικό χαράτσι 300 ευρώ απο την 1/12017 θα υποστούν τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που θα επιλέξουν να βγούνε στην Σύνταξη ή θα τεθούν εκτός Στρατεύματος με αποστρατεία !

Οι Μεγάλοι χαμένοι της προσωπικής διαφοράς θα είναι Καθηγητές, γιατροί του ΕΣΥ, Στρατιωτικοί, δικαστές και στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας θα χάσουν  τα πρώτα χρήματα από τη νέα Διάταξη στον καθορισμό της Συντάξεως!
Η σύνταξη θα υπολογίζεται από το μέσο όρο του καθαρού μισθού και όχι από το σύνολο του ποσού που λαμβάνουν μαζί με την προσωπική διαφορά.Κάπως έτσι αναμένονται μειώσεις στις συντάξεις της τάξης των 20 ως 50 ευρώ, ανάλογα με τα έτη και τον συντάξιμο μισθό.
Η διάταξη αυτή ισχύει και μάλιστα αναδρομικά, γεγονός που σημαίνει ότι όσοι αποχωρήσουν από 1/1/2017 και μετά θα πάρουν σύνταξη μειωμένη, καθώς αυτή θα υπολογίζεται με τον νέο τρόπο, επί του ποσού του του καθαρού μισθού και όχι επί του ποσού του συνόλου.
Δηλαδή, για έναν εργαζόμενο στο Δημόσιο με αποδοχές  περί .700 ευρώ, εκ των οποίων τα 300 ευρώ είναι προσωπική διαφορά δεν θα υπολογιστεί για τον καθορισμό του ποσού της σύνταξής του το ποσό των 1.700 ευρώ, αλλά τα 1.400 ευρώ.
Αρχίσαμε και που να δείτε τι μας περιμένει απο το 2018 και το 2019