Αναγκαστική προσγείωση για 7 Dassault Rafale στην Ινδονησία

Οι κακές καιρικές συνθήκες ανάγκασαν επτά γαλλικά αεροσκάφη ναυτικού  που συμμετείχαν σε άσκηση  σε αναγκαστική προσγείωση  στη βόρεια Ινδονησία, δήλωσε αξιωματούχος της αεροπορικής δύναμης της Ινδονησίας την Κυριακή.

Τα πληρώματα των επτά Γαλλικών αεροσκαφών Dassault Rafale προσγειώθηκαν με ασφάλεια στη βάση αεροπορικών δυνάμεων Sultan Iskandar Muda στην επαρχία Aceh το Σάββατο, 90 λεπτά μετά την απογείωση τους από τον  αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle στον Ινδικό Ωκεανό, δήλωσε ο διοικητής της αεροπορικής δύναμης Aceh Col. Hendro Arief.

«Έπρεπε να ανοίξουμε τη βάση μας στους Γάλλους Χειριστές για να προσγειωθούν καθώς βρίσκονταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κακοκαιρίας», ανέφερε ο Arief.

Το  Ραντάρ  της αεροπορικής δύναμης  της Ινδονησίας επιβεβαίωσε ότι τα αεροπλάνα αρχικά πετούσαν έξω από την ινδονησιακή επικράτεια όταν η ομίχλη και ο κακός καιρός τους ανάγκασε να προσγειωθούν αμέσως ,καθώς προσπαθούσαν να επιστρέψουν στον αεροπλανοφόρο τους, που βρίσκεται 100 ναυτικά μίλια δυτικά της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Σουμάτρας.

Ο Aceh Col. Hendro Arief.δήλωσε ότι το ινδονησιακό προσωπικό της αεροπορίας είχε ολοκληρώσει  την επιθεώρηση των Μαχητικών

  • ifaistus

    Τα χασαμ τα πλια μαναμ