Αναπτύξαμε Σταθμό Διαλογής και Περίθαλψης Τραυματιών (ΣΔΠΤ) για την Άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2019 …Στην «αυλή του 401!!»

Τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου 2019, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, επισκέφθηκε το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (401 ΓΣΝΑ)…. συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Γ΄ Κλάδου του ΓΕΣ Υποστράτηγο Ανδρέα Αθανασόπουλου και τον Διευθυντή Υγειονομικού του ΓΕΣ Υποστράτηγο Παναγιώτη Τάκο, όπου τον υποδέχτηκε ο Διευθυντής του νοσοκομείου Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Καρλιαύτης.

Ο Αρχηγός επισκέφθηκε το Σταθμό Διαλογής και Περίθαλψης Τραυματιών (ΣΔΠΤ), τον οποίο ανέπτυξε το 401 ΓΣΝΑ στο πλαίσιο της ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2019», όπου παρακολούθησε άσκηση που αφορούσε στην καταγραφή και διαλογή των απωλειών υγείας, στη διενέργεια σωστικών επεμβάσεων στο Αυτοκινούμενο Χειρουργείο του Νοσοκομείου, στη σταθεροποίηση και βραχεία νοσηλεία ασθενών, καθώς και στη διακομιδή αυτών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου.

Επίσης αξιολογήθηκε ο ΣΔΠΤ, ώστε να εξετασθεί η δυνατότητα μελλοντικής χρήσης του για τις ανάγκες των Ε.Δ και της Πολιτικής Προστασίας, σε περιπτώσεις μαζικών καταστροφών.

Σχόλιο: Για  να καταλάβουμε σωστά ,αναπτύξαμε  Σταθμό Διαλογής και Περίθαλψης Τραυματιών (ΣΔΠΤ)  στην αυλή του 401 ΓΣΝΑ ,όταν ο Στρατό μας αμύνεται στα Λάβαρα του Έβρου ;

Εκτός και αν το 401  ΓΣΝΑ  είναι για να  τραυματίες τον Καιρό του Πολεμού απο …Τροχαία και πυρκαγιές και με γυμνά χέρια