Αναρρώνει μετά το έμφραγμα που υπέστη ο Ηγούμενος Εφραίμ

Όπως, όμως, μετέδωσαν χθες, Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, διάφορα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ αντιμετώπισε ξαφνικά πρόβλημα υγείας και εισήχθη σε κλινική του Κιέβου, όπου είχε φθάσει από την Πέμπτη (31/1).

Σήμερα Σάββατο, το πρωί, επισκέφθηκε τον ασθενούντα ηγούμενο ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ουκρανίας, Κιέβου Επιφάνιος, και του ευχήθηκε καλή ανάρρωση.
Με τη σειρά του ο Βατοπαιδινός Ηγούμενος συνεχάρη τον Κιέβου Επιφάνιο για την εκλογή του και του ευχήθηκε καλή ποιμαντορία για το καλό της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με πρακτορεία, προσκείμενα στον Ηγούμενο Εφραίμ «μετά την άφιξη της πτήσης στην οποία επέβαινε, από την Κωνσταντινούπολη στο Κίεβο ο Γέροντας ένιωσε έντονη αδιαθεσία.
Αμέσως μετά την άφιξή του και επειδή η κατάστασή του επιδεινώθηκε, μετέβη σε κλινική του Κιέβου, όπου οι γιατροί διέγνωσαν ότι είχε περάσει έμφραγμα. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και του έκαναν αμέσως εισαγωγή.» 
 
Πάντως, από τις φωτογραφίες ουκρανικών μέσων ενημέρωσης που δημοσιεύουμε εδώ, η κλινική εικόνα του Ηγουμένου Εφραίμ φαίνεται αρκετά καλή και δεν αποκλείεται να παρευρεθεί, τελικά, στην αυριανή τελετή ενθρόνισης του νέου προκαθημένου της Εκκλησίας της Ουκρανίας.