Ανάσταση :Αρχές του Έτους τα πρώτα 6 Rafale F3R στην 114 ΠΜ …

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα 6 μεταχειρισμένα Rafale  αναμένεται να παραδοθούν στην Πολεμική Αεροπορία μέχρι  τον Ιανουάριο του 2021.

Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν ακόμη δύο παραδόσεις …Με  τα 6 Rafale F3R   σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχουν καταστρώσει οι δύο πλευρές τα τελευταία 6 μεταχειρισμένα θα φτάσουν στην Ελλάδα το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου.

Τα 6 καινούργια Rafale που θα αποκτηθούν θα είναι η έκδοση F3R με την Πολεμική Αεροπορία να πιέζει ώστε και τα 12 μεταχειρισμένα να είναι και αυτά  στην  έκδοση F3R…Που θα μπορούν να φέρουν τα Meteor 

Η έκδοση αυτή υποστηρίζει την χρήση των βλημάτων Meteor που θα δώσει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στην Π.Α. καθώς η ακτίνα δράσης του, περίπου 110 χλμ πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χτυπήσει τουρκικό αεροσκάφος πριν ακόμα μπει στο FIR Αθηνών

Ακόμα  βλήμα Meteor έχει τρεις με έξι φορές μεγαλύτερη ταχύτητα από οποιονδήποτε άλλο πύραυλο αέρος αέρος, ενώ έχει την δυνατότητα να ρίχνει πολλαπλές βολές και έτσι να  μπορεί να καταρρίψει περισσότερα από ένα εχθρικά αεροσκάφη …Χτυπώντας Εχθρικό σχηματισμό !!


Διάφορα Άρθρα