Ανατίναξαν Αμερικανική περίπολο στη Μανμπίτς της Συρίας …4 Αμερικανοί νεκροί & πολλοί τραυματίες

Έκρηξη σημειώθηκε στη Μανμπίτς της Συρίας την ώρα της περιπολίας των Αμερικανών στρατιωτών στην πόλη υπό την κατοχή της  οργάνωσης YPG/PKK.

Στις πληροφορίες από τις τοπικές πηγές τονίστηκε ότι στο συμβάν άγνωστης μέχρι στιγμής αιτίας, τραυματίστηκαν αρκετοί Αμερικανοί στρατιώτες.

Τέσσερις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν σε έκρηξη την Τετάρτη στη πόλη της Συρίας Manbij, δήλωσε αξιωματούχος των ΗΠΑ.

Ένας παρατηρητής πολέμου είπε ότι τουλάχιστον 16 είχαν σκοτωθεί συνολικά. Ο Λευκός Οίκος αναφέρει ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, έχει ενημερωθεί για την κατάσταση.

Ένας ιστοχώρος ειδήσεων που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος εξέδωσε νωρίτερα μια δήλωση λέγοντας ότι ένας επιτιθέμενος με ένα γιλέκο αυτοκτονίας είχε στοχεύσει σε μια περιπολία του αμερικανικού συνασπισμού που λειτουργούσε στο Manbij.

Οι Αμερικανοί στρατιώτες μεταφέρθηκαν από τη περιοχή με τα ελικόπτερα.Η Μανμπίτς από τον Αύγουστο του 2016 είναι υπό την κατοχή της  οργάνωσης YPG/PKK.

Οι ΗΠΑ είχαν υποσχεθεί  ότι μετά από την εκκαθάριση της περιοχής από τους τρομοκράτες της ΝΤΑΕΣ θα εγκαταλείψουν την περιοχή η τρομοκρατική οργάνωση YPG/PKK.

Μετρά από αρκετό διάστημα που δεν έχει εκπληρωθεί η δέσμευση, η Τουρκία και οι ΗΠΑ τον Ιούνιο συμφώνησαν πάνω στον οδικό χάρτη για τη Μανμπίτς.

Στα πλαίσια του σχεδίου οι στρατιώτες των δύο χωρών συνεχίζουν τις κοινές περιπολίες στη σχετική υποδιοίκηση.

To κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων λέει ότι δεν υπάρχει Κούρδος μαχητής και οτι εννέα πολίτες σκοτώθηκαν.