Ανοίγουν & οι πόρτες της ΕΥΠ…Για γνώστες της «Σκοπιανής γλώσσας»

Μεταφραστές «Σκοπιανής -μακεδονικής» γλώσσας αναζητά να προσλάβει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), σύμφωνα με προκήρυξη που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, χθες, Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου.

Επιβεβαιώνονται έτσι με τον πιο επίσημο τρόπο και πριν ακόμα…. στεγνώσει το μελάνι της επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, οι φόβοι πως με την συνθήκη αυτή η Ελλάδα αναγνώρισε την γλώσσα των Σκοπιανών ως «μακεδονική».

Τι άλλωστε θα μπορούσε να είναι πιο επίσημο από μια προκήρυξη θέσεων του ελληνικού κράτους και μάλιστα για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, μια από τις πιο ευαίσθητες δομές της πολιτείας…

Η συγκεκριμένη προκήρυξη αφορά σε συνολικά 302 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων (οδηγών, ειδικών πληροφορικής, οικονομολόγων, ψυχολόγων, αλλά και…. νυχτοφυλάκων), μεταξύ των οποίων είναι και συνολικά 56 μεταφραστές.

Μεταξύ αυτών των 56 μεταφραστών ζητούνται και τέσσερις γνώστες της «μακεδονικής (νοτιοσλαβικής) γλώσσας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Μάλιστα αναφέρεται ότι η γνώση της «μακεδονικής (νοτιοσλαβικής) γλώσσας» πριμοδοτείται επιπλέον για την κάλυψη των θέσεων των μεταφραστών.

Η έκφραση «μακεδονική γλώσσα» αναφέρεται μάλιστα τρεις φορές στο κείμενο, καθώς η γνώση της μοριοδοτείται ως προσόν του υποψηφίου.

Το επίμαχο σημείο της προκήρυξης:

makedd_12

Το ΦΕΚ εδώ