Ανησυχίες του Ακάρ για την επίθεση στην Τουρκική Βάση στο Ιράκ

Οι  τρομοκράτες στο βόρειο Ιράκ προσπάθησαν να προκαλέσουν  αθώους ανθρώπους, γνωρίζοντας ότι δεν μπορούν να πολεμήσουν εναντίον Τούρκων στρατιωτών, ανέφερε την Κυριακή ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

«Από τότε που [οι τρομοκράτες του PKK] συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούν να πολεμήσουν ενάντια στους Τούρκους στρατιώτες, προσπαθούν να προκαλέσουν τους αθώους ντόπιους», ανέφερε ο Hulusi Akar, αναφερόμενος στην επίθεση του Σαββάτου στην τουρκική βάση.

Το Σάββατο, μια βάση που ανήκε στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο βόρειο Ιράκ δέχθηκε επίθεση μετά την πρόκληση της τρομοκρατικής ομάδας του ΡΚΚ, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι η επίθεση προκάλεσε  ζημιές σe  οχήματα ,άρματα και τον εξοπλισμό.

Οι παρατηρήσεις του Akar ήρθαν κατά την επίσκεψή του στα στρατεύματα στη νοτιοανατολική επαρχία Mardin της Τουρκίας.

Είπε ότι όσοι προσπαθούσαν να οδηγήσουν μια σφήνα μεταξύ των Τούρκων στρατιωτών και του ιρακινού λαού απέτυχαν και πάλι. «Οι αποτελεσματικές επιχειρήσεις  θα συνεχιστούν χωρίς διακοπή.

Όλες αυτές οι προκλήσεις θα ηττηθούν και θα καθαρίσουμε την περιοχή από τρομοκράτες «, σημείωσε ο Akar. «Δεν θα παρέχουμε μόνο την ειρήνη και την ασφάλεια της χώρας μας, αλλά θα βοηθήσουμε επίσης να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον στο Ιράκ και τη Συρία, για το οποίο η Τουρκία σέβεται την εδαφική και πολιτική ακεραιότητα», πρόσθεσε.

Σχόλιο: Στα βίντεο που ανέβηκαν όμως δείχνουν καθαρά οτι η επίθεση έγινε απο απλούς ανθρώπους ,άοπλους Ιρακινού και όχι απο Κούρδους  Μαχητές που δεν υπάρχουν στην Περιοχή