Ανησυχούν & οι Ρώσοι από την Παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Τα ελληνικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η Ουάσινγκτον έχει εντείνει τις στρατιωτικές της δραστηριότητες στο Αιγαίο Πέλαγος, το οποίο ισχυρίζονται ότι μετατρέπεται σε κέντρο κατάρτισης των ΗΠΑ…Αναφέρει το ρωσικό sputniknews.com

Το ΝΑΤΟ έχει παραδώσει στην Αθήνα κατάλογο 50 «ύποπτων σκαφών» που κατηγορεί ότι διεξάγουν αποστολές αναγνωρίσεων στο Αιγαίο ,κοντά στις ακτές της Ελλάδας, σύμφωνα πάντα με την ελληνική εφημερίδα Real .

«Τα πλοία περιλαμβάνουν πλοία για ψάρεμα, ιστιοπλοΐα και αναψυχή, τα οποία διασχίζουν το Αιγαίο για να συγκεντρώσουν πληροφορίες.

Εκτός από τις ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και δραστηριότητες, ενδιαφέρονται επίσης για την κίνηση των Αμερικανών, η οποία επί του παρόντος  οργανώνεται στην ελληνική επικράτεια, «ανέφερε η εφημερίδα  Real.

General Atomics MQ-9 Reaper drone
 
Σταθμοί Συγκέντρωσης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Ο MQ-9 Drones Reaper στην Ελλάδα για πρώτη φορά

Αναφερόμενη στη διαρκώς αυξανόμενη στρατιωτική δραστηριότητα των ΗΠΑ στην περιοχή, η εφημερίδα ανέφερε ότι το Αιγαίο έχει ήδη αρχίσει να μοιάζει με «αμερικανικό εκπαιδευτικό έδαφος» σε μια πρόσφατα συμφωνημένη συμφωνία για την ανάπτυξη αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ-9 στην περιοχή.