Ανησυχούν οι Τούρκοι για τους εξοπλισμούς της Εθνικής Φρουράς…«Γενί Σαφάκ» της 2 Νοε 2019!

Τι αναφέρει η Τουρκική Εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» της 2 Νοε 2019″ για τους Εξοπλισμούς της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου!!

Η Ε/Κ πλευρά από τις αρχές Οκτ και μέχρι σήμερα, επιτάχυνε τους εξοπλισμούς. Οι Ε/Κ προμηθεύονται από τη Σερβία συστήματα πυροβόλων NORA B-52, από το Ισραήλ μη επανδρωμένα αεροπορικά μέσα και άρχισαν συνομιλίες με τη Γαλλία για δυο σύγχρονα περιπολικά σκάφη αξίας 75 εκατομ ευρώ.

Μετά από την επιχείρηση της Τουρκίας «Πηγή Ειρήνης»,  η προσοχή αυτή την περίοδο επικεντρώνεται στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου τα νερά θερμαίνονται.

Η Ε/Κ Δκση άρχισε να εξοπλίζεται γρήγορα από τις αρχές Οκτ. Οι Ε/Κ έχουν παραλάβει από τη Σερβία συστήματα πυροβόλων NORA B-52 και από το Ισραήλ 8 μη επανδρωμένα αεροπορικά μέσα.

Επιπλέον η Ε/Κ πλευρά δεν περιορίστηκε στην προμήθεια περιπολικού σκάφους ανοικτής θαλάσσης από το Ισραήλ και αυτή τη φορά στράφηκε προς τη Γαλλία.

Πρόσφατα άρχισαν διαπραγματεύσεις για δύο σύγχρονα περιπολικά σκάφη από τη Γαλλία, αξίας 75 εκατομμύρια ευρώ…»Που να έπαιρναν και τις ΤΠΚ «

Άρχισε τις διαπραγματεύσεις με την KERSHIP

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ε/Κ Τύπου, διεξάγονται διαπραγματεύσεις για την προμήθεια δυο περιπολικών σκαφών OPV 50, με την εταιρία «Kership», που είναι θυγατρική των εταιριών «Naval Group» και «Piriou».

Ο Ε/Κ ΥΕΘΑ Σάββας Αγγελίδης και ο Αρχηγός των ΕΔ της Γαλλίας Florence Parly, υπέγραψαν το Μάιο 2019 στο Παρίσι συμφωνία, για να είναι η ΝΒ «Ευάγγελος Φλωράκης», μόνιμη βάση ανεφοδιασμού των Γαλλικών πολεμικών πλοίων και στα πλαίσια της Γαλλο – Ε/Κ στρατιωτικής συνεργασίας, να διευρυνθεί η ΝΒ στο Μαρί.

Το Ισραήλ τους εξοπλίζει

Μη επανδρωμένα αφη TUAS

Η Εθνική Φρουρά έχει επίσης γίνει σταθερός πελάτης της Ισραηλινής βιομηχανίας όπλων. Τον Δεκέμβριο του 2018, οι Ε/Κ αγόρασαν από την εταιρία Aeronautics Ltd, 8 μη επανδρωμένα εναέρια μέσα για σκοπούς παρατηρήσεως, με την επωνυμία Aerostar Tactical UAS (TUAS) και για το καθένα κατέβαλαν το ποσό των 3 εκατομ ευρώ. Τέσσερα από αυτά παραδόθηκαν.

Οι Ειδικές Δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς, εξοπλίστηκαν επίσης από το την εταιρία Weapon Industries Ltd (IWI) του Ισραήλ, με την προμήθεια όπλων 5,56 mm, τύπου «Tavor X95».

Ενίσχυση LEOPARD

Συστήματα πυροβόλων NORA B-52

Στις αρχές Οκτ οι Ε/Κ παρέλαβαν την πρώτη παρτίδα των αυτοκινούμενων πυροβόλων, τα οποία είναι Σερβικής κατασκευής και προελεύσεως της εταιρίας «Aleksander» και θεωρούν ότι με την προμήθεια των Nora-B52 155mm, θα ενισχύσουν σημαντικά την ισχύ κρούσεως της Εθνικής Φρουράς.

Παράλληλα μ’ αυτά, η Εθνική Φρουρά που χρησιμοποιεί Ρωσικής κατασκευής άρματα T80U, έχει στρέψει τώρα την προσοχή της στα Γερμανικής κατασκευής άρματα Leopard 2A4.

Οι Ε/Κ που επιθυμούν να προμηθευτούν από δεύτερο χέρι άρματα Leopard μιας Ίλης, αυτα θα είναι από την Ελλάδα που προτίθεται να τα πουλήσει.

Το επόμενο βήμα είναι η αεράμυνα

Οι Ελληνοκύπριοι έχουν διαχωρίσει από τον προϋπολογισμό, 352 εκατομ ευρώ στην άμυνα για το 2018. Το χρηματικό ποσό που διατέθηκε για τη συντήρηση και την προμήθεια συστημάτων όπλων, ήταν 61,9 εκατομ ευρώ, αλλά αν το ποσό αυτό δεν επαρκεί, προβλέπεται να αυξηθεί σε 100 εκατομ ευρώ.

Στα πλαίσια των απαιτήσεων των εξοπλισμών και με τη διαπίστωση ότι έχουν εντοπιστεί σημαντικές ελλείψεις στον τομέα της αεράμυνας, οι Ε/Κ ανακοίνωσαν ότι στο επόμενο πρόγραμμα εξοπλισμών τους, θα είναι η ενσωμάτωση ενός αντιπυραυλικού συστήματος με ράμπες πυραύλων και νέα Α/Α συστήματα.


Διάφορα Άρθρα