Απίστευτη η «ψυχραιμία» της Κυβέρνησης στις Τουρκικές προκλήσεις …Δεν θα εμπλακούμε σε «θερμό»

Τρία βασικά σημεία της «στρατηγικής ψυχραιμίας» της Ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων παρουσίασε ο υπουργός Επικρατίες Γιώργος Γεραπετρίτης, υπογραμμίζοντας ότι δεν χρειάζονται ενέργειες «εν θερμώ».

Τις συνεχόμενες προκλήσεις της Άγκυρας κλήθηκε να σχολιάσει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1.

Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένη στρατηγική που θα ακολουθήσε η κυβέρνηση και εστιάζεται σε τρία επίπεδα.

Το πρώτο βήμα είναι η διεθνοποίηση του ζητήματος των τουρκικών προκλήσεων, με τον πρωθυπουργό, όπως ενημέρωσε ο κ. Γεραπετρίτης, να θέτει το ζήτημα στην επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Σε δεύτερο στάδιο η Ελλάδα θα προχωρήσει στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων με άλλες χώρες, όπως η Αίγυπτος και τέλος η στρατηγική αποβλέπει στην συνολική αναβάθμιση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων, για να λειτουργήσουν καταλυτικά ως αποτρεπτικός παράγοντας.

Ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν έχει σκοπό να εμπλακεί σε κάποιο θερμό επεισόδιο και ξεκαθάρισε ότι η χώρα δεν πρόκειται να προχωρήσει σε ακραίες ενέργειες εν θερμώ για να αντιμετωπίσει τις συνεχόμενος προκλήσεις της Άγκυρας.

Σχόλιο:Αλλιώς το το λένε στο χωριό μας Μπάρμπα …Ούτε το φωνάζεις

Δείτε το video εδώ