Απίστευτο :Τεχνικοί του 307 ΠΕΒ Κατασκεύασαν 2 Εξομοιωτές Πτήσεως και Αεροναυτιλίας Ε/Π με …Κόστος μόλις 25.000 ευρώ!! (video)

Αλήθεια, τι θα μπορούσε να πει κανείς για την κατασκευή των Εξομοιωτών Πτήσεως και Αεροναυτιλίας Ε/Π που συνεχίζουν τη λειτουργία τους στα Α/Δ της Πάχης Μεγάρων και του Στεφανοβικείου, επ’ ωφελεία των χειριστών της Αεροπορίας Στρατού;

Αποδείξεις όχι μόνο της υψηλής επαγγελματικής κατάρτισης του Στρατιωτικού και Πολιτικού Προσωπικού του Τεχνικού Σώματος και των Υπηρεσιών που παρέχουν στους τομείς της συντήρησης και της ανακατασκευής συστημάτων, αλλά και της εφευρετικότητας, της καινοτομίας και της ευσυνειδησίας που τους διακατέχει.

«Όταν υπάρχει θέληση, τρόπος βρίσκεται» αναφέρει κάποια παροιμία και αυτό αποδείχτηκε περίτρανα όταν η συνεργασία με εγχώριο ΑΕΙ προϋπολόγισε την ένταξη σε πρόγραμμα και κατασκευή ενός μόνο εξομοιωτή, σε 300.000 ευρώ (χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτό το κόστος υλικών κ.λπ.) και το 307 ΠΕΒ κατάφερε να τον ολοκληρώσει με 25.000 ευρώ.Το αποτέλεσμα της όλης προσπάθειας είναι η κατασκευή του σύγχρονου εξομοιωτή με ελάχιστο κόστος, ο οποίος παρέχει ένα περιβάλλον εκπαίδευσης όπου δύναται να εξομοιωθούν ρεαλιστικά:
• Πτήσεις δια οργάνων.
• Αεροναυτιλιακά ταξίδια.
• Πτήσεις σε συνθήκες περιορισμένης ορατότητας ή νύκτα (και σε περιβάλλον διοπτρών νυκτερινής όρασης), καθώς και με πρόκληση ασυνήθους κατάστασης πτήσης (αφή προειδοποιητικών λυχνιών, απώλεια συστήματος, ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα).
• Πτήσεις αναγνώρισης αεροδρομίων ή περιοχής ενδιαφέροντος για νεοεισερχόμενους χειριστές.
• Εξοικείωση των νέων χειριστών με τις επικοινωνίες αλλά και με τις διαδικασίες συνεργασίας πληρώματος.
• Πτήσεις εθισμού σε μη ιπτάμενο προσωπικό ή επισκέπτες προς διάδοση των Αεροπορικών Ιδεωδών.

Σημειώνεται οτι, το video απο την κατασκευή τους παρουσιάζεται στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο Περίπτερο της ΑΣΔΥΣ/ΔΙΣΕ, στο πλαίσιο των δράσεων καινοτόμων ιδεών Στρατιωτικών Εργοστασίων.

Πολλά, πολλά συγχαρητήρια στις ομάδες κατασκευής των Εξομοιωτών Πτήσεως που μας έκαναν και συνεχίζουν να μας κάνουν υπερήφανους. !!!!!!!