Απλώνει τα Πλοκάμια της η «ΜΕΔΟΥΣΑ» ….Οι Μονάδες του ΠΝ πέρασαν και το Κρητικό! (ΤΑΜΣ ΜΕΔΟΥΣΑ 6)

Ξεκινά απο αύριο το πρωί η μεγαλύτερη Αεροναυτική άσκηση Διακλαδική  της Μεσογείου που προκαλεί εκνευρισμό και σπάσιμο νεύρων στα Τουρκικά Γενικά Επιτελεία !

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Μονάδες του Πολεμικού  Ναυτικού πλέουν ήδη πέραν του Κρητικού Πελάγους προς τα ανοιχτά της Αλεξάνδρειας όπου και θα εκτελεστούν Τεχνικές και Τακτικές Αεροναυτικές Ασκήσεις και Βολές των Πολεμικών Σκαφών με την Υποστήριξη Μαχητικών Αεροσκαφών !

Για μια ακόμη φορά η Πολεμική Αεροπορία θα στείλει σχεδόν μια Μοίρα Μαχητικών, για να υποστηρίξει την Άσκηση των Μονάδων του Ναυτικού και των Τριών Χωρών που παίρνουν μέρος !

Την τελευταία φάση της Ασκήσεως θα παρακολουθήσει η Πολιτική και η Στρατιωτική Ηγεσία των Χωρών που παίρνουν  μέρος …Εν πλω!

Οι Τούρκοι σύμφωνα με πληροφορίες θα στείλουν και το Σκάφος Πληροφοριών ,αλλά και CN-235  να κατασκοπεύσουν την Άσκηση

Το ελληνικό Πεντάγωνο θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική την άσκηση με την Αίγυπτο ή οποία πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο, από τα τέλη του 2015.

Κι αυτό διότι οι Επιτελείς του θεωρούν πως η Ελλάδα οικοδομεί σταθερά μία ισχυρή συμμαχία στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην προκλητική στάση της Τουρκίας στην περιοχή…

.Τυχαία λέτε να ήταν η αντιπροσωπεία των Αιγυπτίων Αξιωματικών στην Επιθετική Άσκηση Αρμάτων στον ΑΕΤΟ;

Η τριμερής συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου στον ενεργειακό τομέα έχει ενοχλήσει σφόδρα την Άγκυρα, η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην μείνει εκτός παιχνιδιού και να ελέγξει τα ενεργειακά κοιτάσματα.

Άλλωστε δεν θα πρέπει λησμονείται πως στην αιγυπτιακή ΑΟΖ υπάρχει το γιγαντιαίο κοίτασμα Ζορ. Όπως είναι επόμενο η συνεργασία αυτή που…

..Εκδηλώνεται και σε στρατιωτικό επίπεδο δεν αρέσει καθόλου στην Τουρκία. Άλλωστε στην έκτη κατά σειρά κοινή άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου, την «Μέδουσα 6», προσκλήθηκαν και θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) της Κύπρου με προσωπικό και μέσα.