Αποσύρονται οι Αμερικανοί …Έτοιμοι για προέλαση οι Τούρκοι στη Συρία

Ο στρατός των ΗΠΑ άρχισε να αποσύρει μέρος του υλικού του από τη Συρία, επιβεβαίωσε την Πέμπτη αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, την ώρα που το χρονοδιάγραμμα της αποχώρησης των περίπου 2.000 ανδρών των αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στη Συρία, την οποία υποσχέθηκε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, παραμένει θολό.

   «Μπορώ να επιβεβαιώσω τη μετακίνηση υλικού από τη Συρία. Για λόγους ασφαλείας, δεν μπορώ σας να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες προς το παρόν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματούχος.

   Το CNN μετέδωσε πρώτο ότι άρχισε η απόσυρση μέρους του αμερικανικού στρατιωτικού υλικού. «Έχει ήδη φύγει λίγο φορτίο», εμπιστεύτηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης, χωρίς να διευκρινίσει το είδος του υλικού που αποσύρθηκε (1).

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN υποστήριξε ότι η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) έχει καθορίσει τα πλοία και τα αεροπλάνα που θα χρησιμοποιηθούν στην επιχείρηση αποχώρησης από τη Συρία.

Την ίδια ώρα σε δηλώσεις του  ο Τούρκος ΥΠΕΞ , δήλωσε οτι η Τουρκία δεν δεσμεύεται  για την Στρατιωτική επιχείρηση απο την απόσυρση των Αμερικανών !

Απλά στις περιοχές που έχουν τις βάσεις οι Αμερικανοί δεν θα γίνουν επιχειρήσεις ..Ενώ σύμφωνα με τον Σχεδιασμό των Τούρκων Καταδρομών είναι σε ετοιμότητα κατάληψης των Βάσεων αυτών ,μόλις οι Αμερικανοί θα αποχωρήσουν  πλήρως απο την Συρία

Photos of a Turkish Army border control station in Şırnak region including regular patrol activities done by the soldiers of the 6th Commando Brigade near Turkey-Iraq border.