Τι συμβαίνει στη Ξάνθη ; Που το πάει η Αρχαιολογική Υπηρεσία της Ξάνθης ; …Τι πιέσεις ασκήθηκαν ;
Εδώ θα τοποθετηθεί η Ελληνική Σημαία και η Υπηρεσία πιστεύει οτι υπάρχουν Μνημεία Υψίστης Σημασίας … (Αρχαία μπάζα)
Γιατί μην μου πείτε οτι το (1)τετραγωνικό μέτρο που χρειάζεται για να τοποθετηθεί η Ελληνική Σημαία που ο Λαός της Ξάνθης απο το υστέρημα του ,για να τοποθετηθεί εκεί το Σύμβολο της Πατρίδος … Θα χαλάσει αρχαία που σαν μπάζα η ίδια η Υπηρεσία αφήνει στο έλεος των Αρχαικάπηλων και όχι μόνο !
Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό η υποκρισία της Υπηρεσίας δεν θα περάσει έτσι ….Υπάρχουν χιλιάδες εκθέματα παρατημένα και δεν χρειάζεται να τα αναφέρουμε τώρα,αλλά επιφυλασσόμαστε !
Αλήθεια (προσβάλει) η Ελληνική Σημαία τις Αρχαιότητες στην Ακρόπολη ή στις Μυκήνες κύριοι της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Ξάνθης και του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων ;
ΘΕΜΑ : Τοποθέτηση Μεγάλης Σημαίας, στο υψ. ‘’Αυγό’’
( Αρνητική η Εισήγηση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Ξάνθης, στο Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ). (Γιατί άραγε ;)
Ο Πρόεδρος με 6 μέλη του ΠαραρτήματοςΕΑΑΣ Ξάνθης και 15-μελής αντιπροσωπεία του Συλλόγου ‘’ Φίλοι της Σημαίας Ξάνθης ’’,μετέβησαν στις 29 Ιαν.2015 στο Αρχαιολογικό Μουσείο στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ.
Εκεί όπου συνήλθε το (11 μελές) ‘’Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης’’, ως αρμόδιο Όργανο( Ν3028/2002, άρθρο 49),για τη γνωμάτευση και της αίτησης μας για την Τοποθέτηση της Σημαίας στο Υψ. ‘’Καλλιάδιον’’ (ΑΥΓΟ), που υποβλήθηκε με μέριμνα της Τοπικής Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης( Μουσείο Αβδήρων), μαζί με την προβλεπόμενη δική τους εισήγηση.
Η διαδικασία άρχισε με την ανάγνωση της εισήγησης της Αρχαιολογικής Εφορείας Ν. Ξάνθης, η οποία ήταν αρνητική.
Στη συνέχεια της διαδικασίας, ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ Ξάνθης και ο Νομικός Σύμβουλος, Δικηγόρος κ. Θωμάς Ξανθόπουλος, παρουσίασαν και ενημέρωσαν το Συμβούλιο με τις δικές τους σύννομες θέσεις και απάντησαν με σαφήνεια στα πρόσθετα ερωτήματα που τέθηκαν, από τα μέλη του Συμβουλίου.
Θεωρούμε την αρνητική εισήγηση, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης, ως επιεικώς απαράδεκτη, αφού δεν απάντησε επί της ουσίας των επιχειρημάτων της δικής μας αίτησης, που στηρίζεται στις προβλέψεις του Ν.3028/2002( άρθρα 12και 13).
Δεν έλαβαν υπόψη τους, ότι το ζητούμενο είναι ΜΟΝΟ 1 τ.μ έδαφος, του ( εκτός σχεδίου) Αρχ. Χώρου επάνω στο ύψωμα ‘’ΑΥΓΟ’’, για να τοποθετηθεί το Εθνικό Σύμβολο, στο κατάλληλο μέγεθος, για να είναι ορατό από την Ξάνθη, αλλά επέμειναν στη στείρα επανάληψη νομικίστικων σοφισμάτων με παραπομπές στο γράμμα και όχι στην ουσία των προβλέψεων της νομοθεσίας.
Ευελπιστούμε στην θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου και ταυτόχρονα επιθυμητή από όλη την Κοινωνία και τις Αρχές της Ξάνθης, για την περαιτέρω εξέλιξη του θέματος.
Θα παρέχεται διαρκής ενημέρωση από τα ΜΜΕ και την ιστοσελίδα : www.eaasxanthis.gr.
ΤΣ / ΕΑΑΣ Ν. ΞΑΝΘΗΣ